С най-голяма подкрепа се ползва Законът за държавния бюджет, който

...
С най-голяма подкрепа се ползва Законът за държавния бюджет, който
Коментари Харесай

Държавният бюджет получи подкрепа на тристранката, този на ДОО - не

С най-голяма поддръжка се употребява Законът за държавния бюджет, който бе подсилен от 5 организации на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие, а 2 не го поддържаха. Бюджетът на здравноосигурителна каса беше подсилен също от 5 организации, а 2 показаха противоречие и най-малка е поддръжката за бюджета на Държавното публично обезпечаване, който получи 2 поддържа и 5 несъгласия. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов след съвещанието на НСТС, съобщи БГНЕС.

Сред тематиките, което разискаха на съвещанието социално-икономическите сътрудници, бяха и три плана на закони – за държавния бюджет на Република България за 2018 година, за бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2018 година и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година

Симеонов акцентира, че съвещанието е протекло при положително равнище на разговора. „ Бяха положени старания от всички страни за градивни оферти и мнения по импортираните законопроекти “, заключи той.

„ По трите бюджета работодателите изрекоха разнообразни позиции. Ако приемем, че тръгваме от двойка по шестобалната система и за всяка поддръжка на всяка от четирите представителни работодателски организации слагаме по един бал. Законът за държавния бюджет получи 5, т.е подсилен е от три представителни работодателски организации, за НЗОК е подсилен от 2 и от 2 не е подсилен, т.е. получи 4, а пък за Държавното публично обезпечаване получи двойка, т.е. нито една от представителните работодателски организации не го поддържа “, сподели Васил Велев (на фотографията в средата - бел.ред.), който е ръководител на Управителния съвет (УС) на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР