С настояване за 70% компенсации от държавата за изразходеното гориво

...
С настояване за 70% компенсации от държавата за изразходеното гориво
Коментари Харесай

Производители на оранжерийна продукция искат 70% компенсации

С гледище за 70% обезщетения от страната за изразходеното гориво отива на опознавателна среща през днешния ден с министъра на земеделието Иван Иванов изпълнителният шеф на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция Теодора Кръстева. Срещата е по покана на министъра и е с представители на аграрни производители от разнообразни браншове.

Изпълнителният шеф на асоциацията Теодора Кръстева уточни, че над 70% от оранжериите се отопляват на газ и сега браншът е в колапс - от ноември всеобщо се затварят оранжерии и непознатата продукция превзема пазара в огромните супермаркети.

„ Всеки производител може да показа фактури и документи за направените разноски, в случай че страната реши да помогне. Крайно време е да се намерят верните механизми, с цел да може ние да работим умерено и да се храним с българска продукция “, разяснява пред Радио Пловдив преди срещата Теодора Кръстева. 

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция сплотява притежатели на 272,7 ха оранжерии у нас и 26 асоциирани търговски сдружения с активност в търговията със зеленчукови семена, торфени субстрати, торове и препарати, съоръжение за оранжерии и машини за подбиране и опаковка, както и строителство, ремонт и поддръжка на оранжерии. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР