С настоящото писмо бихме искали да потвърдим нашата безрезервна подкрепа

...
С настоящото писмо бихме искали да потвърдим нашата безрезервна подкрепа
Коментари Харесай

Отворено писмо от Палмс Бет и групата компании

С актуалното писмо бихме желали да потвърдим нашата безрезервна поддръжка към ПФК „ Левски “ и желанието ни да продължаваме да сме до „ Левски “ в пътя му напред и в развиването му като първокласен клуб в българския и европейски футбол.

В тази връзка желаеме да заявим следното:

· Фирма районен съд Консулт АД от групата компании на генералния спонсор има подписан Консултантски контракт с ПФК „ Левски “. Това не е Договор за ръководство и консултантската компания не се е намесвала в ръководството на клуба. Съгласно контракта за реализирани резултати за интервала на контракта, сдружението следва да получи 10% от приходите без Данък добавена стойност, като се изключват всички доходи от ДАРЕНИЯ, АБОНАМЕНТНИ КАРТИ, ЧЛЕНСКИ ВНОС и СПОНСОРСКИ ДОГОВОРИ.

· районен съд Консулт е заплатила разноски за активността на ПФК „ Левски “, сред които изплатени възнаграждения, бонуси и награди на чиновници на ПФК „ Левски “, които са напълно отвън сумите по спонсорските контракти. Сумите за разноски, платени от консултантското сдружение, са в размер от 975 хиляди лв. и са по-високи от сумата по възнаграждението от 750 хиляди лв., за която са издадени фактури към ПФК „ Левски “, като за всичко има документи и фактури. В услуга на клуба консултантското сдружение е платило Данък добавена стойност върху неполучените 750 хиляди, което Данък добавена стойност е приспаднато от отговорностите на клуба по Данък добавена стойност към Национална агенция за приходите. Отделно групата компании е направила заплащания отвън спонсорските контракти за още 980 хиляди лв. или общо 1 960 000 лв. отвън спонсорските контракти, по които също групата е платила Данък добавена стойност в услуга на клуба.

· Твърди се, че спонсорът господства в управителния съвет, в който вземат участие Ивайло Ивков, Даниел Боримиров и представител на спонсора. Членът от страна на Палмс Бет в Управителния Съвет , Радослав Разпопов напусна и ПОДАДЕ ОСТАВКА още през месец септември 2022 година. Оставката му не е призната към този момент шести месец и не бе назначен заместител заради отвод на Петър Ганев от Надзорния съвет.

· районен съд Консулт постоянно е подпомагал и подкрепял напъните на „ Левски “ за привличане рекламодатели и на нови спонсори. През изтеклия интервал ПФК „ Левски “ подписа контракти с голям брой компании отвън групата на Генералния спонсор, което неведнъж бе обявявано и от изпълнителния Директор в негови изявления. Нещо повече, неведнъж генералният спонсор се е отказвал от правото си да популяризира на гърдите на мачовите фанелки в името на идеята „ Левски “.

· Палмс Бет и групата компании както през предходната година по този начин и през актуалната спомага на ПФК „ Левски “ за реализирането на прехвърляния на футболисти като последният трансфер на Ел Джамили бе сбъднат напълно с подаяние от генералния спонсор . Извършеният трансфер на Роналдо бе изработен по експлицитна молба на Станимир Стоилов и Даниел Боримиров в интервал, в който трябваше да се обезпечи срочно финансиране. То по изключение се осъществя посредством заем от консултантската компания. Това е и единственият заем към клуба от групата компании на генералния спонсор. Като официално съображение за контракта има контрактуван % от предстоящ трансфер (5%), което е естествена процедура. Нека не забравяме, че подобен трансфер може в никакъв случай да не се реализира.

· Системата за ЛЕД реклама на стадиона е закупена от компания от групата компании на генералния спонсор и предоставена за прилагане от ПФК „ Левски “ по време на домакинските им мачове. Искаме да поясним, че ЛЕД системата е благосъстоятелност на частно сдружение , което я е заплатило на 100% към доставчика. Несъстоятелно е изказванието, че ПФК „ Левски “ ИЗПЛАЩА тази система , защото сдружението не издава фактури към клуба. Тази ЛЕД система дава опция на клуба, да генерира доходи от продажба на реклама от над 500 рекламни минути на сезон като ПФК „ Левски “ е единственият клуб от Ефбет Лига, който употребява тази система по време на всичките си домашен мачове. Приходите от тези продажби напълно отиват в клуба.

Поради множеството недоказани изказвания в общественото пространство и за бистрота ние приветстваме концепцията на мажоритарния притежател за самостоятелен одит на всички контракти и документи на клуба, което ще верифицира от самостоятелен източник цялата истина към сключването и осъществяването на всевъзможни контракти от клуба.

В допълнение желаеме да заявим, че в ролята си на общоприет спонсор сме претендирали надзорният съвет да упражнява финансов контрол, върху разноските на клуба и спазването на финансовата дисциплинираност като гаранция за излизане от тежкото финансово положение на клуба , който контрол явно се очерта като най-сериозния проблем за зародилото напрежение. За нас истината е тази, която е подкрепена с обстоятелства и необорими доказателства и документи, а не подхвърлени думи и сме подготвени да предоставим за това нужната документи.

Искрено съжаляваме, че старши треньорът Станимир Стоилов оставя тима и си потегля в този миг, мотивирайки се с решението за освобождението на изпълнителния шеф от мажоритарния акционер на ПФК „ Левски “ и се надяваме, че въпреки всичко ще промени решението си и ще остане с тима.

С сегашното отворено писмо се обръщаме към всички последователи на клуба като още един път заявяваме, че заставаме безусловно и безкористно зад ПФК ”Левски “, както сме го правили през миналите години. Бихме желали да се обърнем към цялата синя общественост, с цел да уверим, че имаме желание да оказваме помощ на клуба във всяка стъпка и отсега нататък, както сме го правили до в този момент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР