С настъпването на студеното време рискът от косопад се увеличава

...
С настъпването на студеното време рискът от косопад се увеличава
Коментари Харесай

Kак да се предотврати загубата на коса през студения сезон

С настъпването на студеното време рискът от косопад се усилва на фона на температурните разлики. Това заяви лекарят-трихолог Екатерина Пащенко.

А няма човек, който да желае да остава вързоп коса по четката или гребена, когато се сресва. Затова и мнозина прибягват до разнообразни препарати против косопад.

Но дали това взема решение казуса.

Според Пащенко хормонът естроген въздейства директно върху положението на косата, чието произвеждане се задейства през топлия сезон и понижава през есента и зимата. Една от аргументите за “загуба на коса ” може да бъде и недостиг на витамини.

Също по този начин хормонът кортизол, който се създава на фона на неприятното въодушевление и нарасналата тревога, които са толкоз присъщи за есента, води до дейна загуба на коса. В резултат на въздействието на този хормон се получава конвулсия на кръвообращението, нарушава се храненето на космения фоликул, косата стартира да пада, изясни лекарят.

Тя сподели, че би трябвало авансово да подготвите косата си за настъпването на студеното време, в това число да избягвате директна слънчева светлина и да се храните уравновесено. Пашченко посъветва да добавите към диетата храни, богати на витамини от група В, както и омега-3.

Трихологът предложи да не сресвате косата си, когато е мокра, да употребявате по-рядко сешоар, да употребявате маски и балсами, да не носите стегнати прически и да миете косата си при замърсяване с подобаващи за вашия вид коса шампоани.

Ако тези средства нямат видим резултат, човек би трябвало да се свърже с трихолог, който ще организира обзор и ще предпише медикаменти./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР