С настъпването на пролетните горещини много шофьори продължават да използват

...
С настъпването на пролетните горещини много шофьори продължават да използват
Коментари Харесай

Защо през пролетта и лятото е опасно да използвате зимна течност за чистачки

С настъпването на пролетните горещини доста водачи не престават да употребяват незамръзваща „ зимна “ течност за чистачките на предното стъкло, която не е била употребена през зимния сезон. Защо това не би трябвало да се прави, ви описваме в този момент.

Факт е, че основата на всяка " зимна " течност от този тип има или изопропилов, или метилов алкохол, като и двата алкохола са отровни. Метанолът е по-опасен и е неразрешен за потребление, само че все пак има артикули с съществуването на такова вещество на нашия пазар.

Изопропанолът също е рисков, само че не толкоз. Дори в случай че по-малко рисковият изопропанол, който е по-разпространен измежду незамръзващите препарати за чистачки, остане в резервоара в края на зимния интервал, се оказва, че лидерът продължава да диша нездравословните му изпарения всякога, когато употребява пръскалките. А през топлите месеци на годината, те са доста повече.

Добре, през зимата това е нужна мярка, би трябвало да се примирите с вредата за здравето. Защо да дишате обаче отрова през лятото? Освен това, " незамръзващите " течности, като предписание, имат по-силна и гадна миризма. И най-после, съставът на " зимната " течност за чистачки не е подобаващ за потребление през лятото.

Всъщност през топлия сезон замърсителите по стъклото са разнообразни, в сравнение с тези през зимата. Например инсекти, частици битум, омекотени от слънцето, пъстър прашец и така нататък Тези замърсители ги няма през зимата и заради тази причина " лятната " течност за чистачки ще ги почисти по-добре.

По този метод стигаме до заключението, че в случай че дърветата към този момент са покрити с първите листа и в резервоара за течността за чистачки на колата ви има вещество, предопределено за зимна приложимост, не бъдете алчни, отървете се от него. Това става с непрекъсната бликам от дюзите, а по-късно си налейте " лятна " течност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР