С наредби общините позволяват по-голямо застрояване в парковете и градинките,

...
С наредби общините позволяват по-голямо застрояване в парковете и градинките,
Коментари Харесай

Общински наредби позволяват застрояване на зелени площи в нарушение на закона

С наредби общините разрешават по-голямо застрояване в парковете и градинките, в сравнение с разрешава законът. Това откри инспекция на Върховната административна прокуратура за законността на нормативните актове, свързани със застрояването и опазването на зелените площи, признати от общинските препоръки.

В хода на инспекцията са открити 157 наредби, в които са позволени разнообразни нарушавания.

Разкрити са случаи, в които локалните органи на власт позволяват в публичните паркове и градини да се разполагат кафенета, сладкарници и други покрити обекти в значително несъгласие със Закона за устройство на територията. Този закон урежда императивно допустимото застрояване в изброените места и на процедура с подзаконовите актове се позволява в озеленените площи да се намират обекти, каквито законодателят не разрешава, се споделя в известието на прокуратурата.

Нарушения са установени и при позволената повърхност на преместваемите обекти, които могат да се слагат в паркове и градини. Според Закона за устройство на територията сходни обекти могат да заемат до 10 на 100 от площта на парцела, до момента в който в някои общини е открит различен %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР