С нарастването на търсенето на електрически превозни средства необходимостта от

...
С нарастването на търсенето на електрически превозни средства необходимостта от
Коментари Харесай

Рециклиране на батерии: следващото голямо предизвикателство за бума на електромобилите


С повишаването на търсенето на електрически транспортни средства нуждата от акумулатори за електрически автомобили и метали за акумулатори като кобалт и литий набъбна фрапантно. Но могат ли огромни пазари като Съединени американски щати и други страни да се оправят с това възходящо търсене на метал за акумулатори, като в същото време се влючи и преработването? Това е добър въпрос, само че няма елементарен отговор.

Металите на батериите съставляват сериозна заплаха за здравето, в случай че не се употребяват вярно.

Литиево-йонните акумулатори се употребяват в множеството електрически транспортни средства. Ясно даже единствено от името им, че те са от метали като литий и кобалт. Според американската Environmental Protection Agency литиево-йонните акумулатори носят сериозна заплаха от пожар, в случай че не се рециклират вярно. Продължителното излагане на метали като кобалт, въпреки това, също може да аргументи щета на човешкото тяло с течение на времето.

Когато литиево-йонните акумулатори не се рециклират по подобаващ метод, те се озовават тук-там като сметища. Тук възможностите те да бъдат смачкани или развалени се усилват. На собствен ред това прави все по-вероятно батериите да " изтекат " в земята или да попаднат във водоснабдяването на региона, написа Oilprice.

Това крие риск с доста действителни последици. Тъй като търсенето на електрически автомобили и акумулатори, които ги зареждат, нараства, от решаващо значение е да не подценяваме верните стандарти за преработване на акумулатори. За страдание, съгласно скорошна публикация, напъните на Съединени американски щати за преработване надали ще съумеят да отговорят съответно на идния поток от изхвърляни акумулатори за EV. А и няма разпореждания за преработването им.
 Половината зарядни станции за електрически автомобили в Европейски Съюз са в тези две страни или едвам 10% от цялата повърхност на Съюза
Половината зарядни станции за електрически автомобили в Европейски Съюз са в тези две страни или едвам 10% от цялата повърхност на Съюза

Холандия е страната с най-вече инфраструктура за електрически автомобили

Европа дефинира правила за излезлите от приложимост железни акумулатори за електрически автомобили

В Европейски Съюз законодателите обмислят използването на редица разпореждания, свързани с изхвърлянето на акумулатори на електрически автомобили. Тези правила изискват 70% от всяка обособена батерия да бъде рециклирана. Освен това по този начин ще се изискват всички метали в батерията да бъдат възобновени при изхвърляне. Засега както производителите, по този начин и компаниите за преработване се съгласяват с наредбите, които евентуално ще бъдат признати до края на годината.

Заедно със Съединени американски щати, Европа неотдавна претърпя забележителен подтик в областта на електрическите транспортни средства. Това докара до възходящо търсене на кобалт и литий в целия Европейски Съюз. Всъщност специалистите предвиждат, че търсенето на литий ще доближи зашеметяващите три до четири милиона метрични тона до 2030 година Докато други страни са по-бавни, те могат да чакат сходни скокове в търсенето на метал за акумулатори.

До 2040 година се чака електрическите автомобили да съставляват 70% от всички транспортни средства в Европа. Все още обаче няма типов способ за преработване на акумулатори. Освен това преработването на EV акумулатори се оказа сложен развой.
 Канадска компания за произвеждане на съставни елементи за акумулатори строи фабрика за €400 милиона в наша съседка
Канадска компания за произвеждане на съставни елементи за акумулатори строи фабрика за €400 милиона в наша съседка

Rock Tech Lithium оперира и в Германия

Един от методите е разтопяне литиево-йонни акумулатори в пещи при високи температури. За страдание, този развой може да докара до образуването на нездравословни газове.

За благополучие, повече вероятни решения са ясни - да вземем за пример рециклираните материали за литиево-йонни акумулатори могат да бъдат преназначени, с цел да подкрепят съхранението на сила. Ако се потвърди триумфът на този способ, старите акумулатори може да се окажат част от по-голяма световна смяна към зареждане на домовете.

Част от казуса с затрудненията и рестриктивните мерки зад литиево-йонното преработване идва от структурата на самата батерия. Литиево-йонните акумулатори са много комплицирани като материал и конструкция. Поради тази причина преработването се състои от няколко разнообразни процеса на делене, всеки от който е сложен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР