С напрежение започна пленарният ден още по време на процедурите

...
С напрежение започна пленарният ден още по време на процедурите
Коментари Харесай

Скандал в НС кой е провалил кворума за съдебната реформа, Божанков обвини ГЕРБ и БСП

С напрежение стартира пленарният ден още по време на процедурите за преподреждане на дневния ред. Възникна и спор кой през вчерашния ден е провалил кворума, с цел да не може да се гледат измененията, свързани с механизма за надзор над основния прокурор. Независимият Явор Божанков не се стърпя и упрекна от трибуната за протеста ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

" Взимам процедура - да спре този спектакъл ", провикна се някогашният депутат от левицата. " Всички излизат и споделят, че желаят първа точка правосъдна промяна, ГЕРБ направиха по този начин, че да я забавят задоволително, Българска социалистическа партия също гласоподава против нея в комисията, само че всички я желаят през днешния ден, тъй като знаят, че няма време и тя няма да мине ", упрекна Божанков.

" Вчера тези хора провалиха кворума, с цел да не се гледа - знаят, че време няма, тя няма да мине, и внезапно се усили поддръжката за правосъдната промяна. Днес обаче я желаят за първа точка ", продължги той.

" Има обстановки, в които би трябвало да се въздържим, тъй като ще почнем да чуваме неща, които не желаеме, касае се за господин Божанков ", направи му забележка Йордан Цонев от мястото на председателстващ съвещанието.

Думата изиска Цончо Ганев от " Възраждане " и репликира, че точно Демократична България и Политическа партия са бойкотирали измененията в Наказателно-процесуален кодекс, свързани с основния прокурор.

" Разбирам, че проявявате приемливост към лицето Божанков, изпъден позорно от Българска социалистическа партия, само че е значимо да отбележим, че когато лицето Божанков си изпуска нервите от трибуната и почва да ругае и лъже, е хубаво да му се взима думата ", сподели зам.-шефът на Народното събрание. " Защото точно през вчерашния ден новият му политически кей в лицето на Демократична България и Политическа партия, където той ще дебаркира гордо със своето кръшно тяло, беше повода да спре през вчерашния ден съвещанието на Народно събрание. Беше тук, само че в друга зала, с цел да може да воайорства с една компания, която да им каже, че няма никакво съображение да войаорства. Новите троцкисти направиха по този начин, че през вчерашния ден съвещанието да се провали ", съобщи Цончо Ганев по адрес на Демократична България и Политическа партия.

" Групата на Възраждане бяха тук и лицето Божанков с новия си политически кей би трябвало да знае къде се намира, а не да седи откъм гърба и да подсмърча ", продължи депутатът от партията на Костадин Костадинов.

Последваха реакции от Искрен Митев и Настимир Ананиев, само че още преди да им даде думата, в началото Йордан Цонев ги върна по местата.

" Това, че сте вдигнали ръка, не значи, че би трябвало да се забързате с бърза крачка към трибуната, седнете си на мястото. Това, което става на тази естрада, демонстрира базови дефицити от първите седем години ", заключи зам.-председателят на Народно събрание.

Все отново точно с точката за правосъдната промяна стартира законодателната работа на депутатите в петък.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР