8 причини възрастните хора да инвестират в застраховка за дългосрочни грижи

...
С напредването на възрастта перспективата да се нуждаем от дългосрочни
Коментари Харесай

С напредването на възрастта перспективата да се нуждаем от дългосрочни грижи става все по-вероятна. Този вид грижа включва помощ при дейности от ежедневието (ADLs) като къпане, обличане и хранене, което може да стане предизвикателство, докато остаряваме. И докато никой не обича да мисли за момент, когато може да се нуждае от помощ с тези основни задачи, планирането за това е разумно финансово решение - особено като се имат предвид разходите.

Например средната месечна цена за самостоятелна стая в старчески дом е била 9034 долара на месец към 2021 г. — а средната цена на домашен здравен помощник е била 5148 долара на месец в цялата страна. И се очаква тези видове разходи само да нарастват. Очаква се общите национални разходи за заведения за медицински сестри и пенсионни общности за продължаващи грижи да се увеличат с около 58,4% до 2028 г. — а прогнозираните разходи от собствения джоб се очаква да се увеличат с 32,5% през това време.

Прогнозираният ръст на разходите за дългосрочни грижи е голяма част от причината, поради която застраховката за дългосрочни грижи е един от основните инструменти във финансовото планиране на възрастни хора. Но има и други причини, поради които възрастните хора може да искат да инвестират и в застрахователна полица за дългосрочни грижи.

Започнете и научете повече за вашите опции за застраховка за дългосрочни грижи тук.

8 причини, поради които възрастните хора трябва да инвестират в застраховка за дългосрочни грижи

Застраховката за дългосрочни грижи може да бъде жизненоважен компонент от пенсионния план на всеки пенсионер поради следните причини:

За да защитите вашите активи

Една от най-важните причини да помислите за застраховка за дългосрочни грижи е да защитите вашите трудно спечелени активи. Без този тип застраховка разходите за дългосрочни грижи могат бързо да изчерпят вашите спестявания и активи, оставяйки малко или нищо за вашите близки или за покриване на други разходи. Като имате застрахователна полица за дългосрочни грижи, вие можете да защитите гнездото си и да гарантирате, че е достъпно не само за вас, но и за вашия съпруг, деца или други бенефициенти.

Разгледайте предимствата дълго -застраховката за срочни грижи може да ви предложи тук.

За да запазите своята независимост

Един от най-ценните аспекти на грациозното остаряване е да поддържате своята независимост и да останете в уюта на собствения си дом. Застраховката за дългосрочни грижи може да ви помогне да запазите тази независимост, като покрие разходите за услуги за домашни грижи. Това означава, че можете да получите помощта, от която се нуждаете, като същевременно се наслаждавате на познатостта и комфорта на собствената си среда.

За да облекчите финансовото бреме за близки

Без застраховка за дългосрочни грижи, финансовата отговорност за вашите грижи може да падне върху членовете на вашето семейство, особено след като средствата ви са изчерпани. Това може да създаде значителен стрес и напрежение за вашите близки, както емоционално, така и финансово. Като имате застрахователна полица за дългосрочни грижи, можете да облекчите членовете на вашето семейство от това финансово бреме и да им позволите да се съсредоточат върху предоставянето на емоционална подкрепа по време на труден момент.

За да осигурите качествена грижа

< p>Качествената дългосрочна грижа може да бъде скъпа и разходите могат да варират в широки граници в зависимост от вашето местоположение и необходимото ниво на грижа. Със застрахователна полица за дългосрочни грижи можете да гарантирате, че имате достъп до най-добрите налични грижи, без да се притеснявате за достъпността. Това може да осигури спокойствие, знаейки, че ще получите грижите, които заслужавате.

За да запазите контрола върху вашите грижи

Когато имате застраховка за дългосрочни грижи, имате повече възможности и контрол върху вашите грижи. Можете да изберете вида грижи, които получавате, къде да ги получавате и кой ги предоставя. Тази гъвкавост ви позволява да приспособите своя план за дългосрочни грижи към вашите специфични нужди и предпочитания, като ви дава по-голяма автономия в по-късните години.

За да осигурите достъп до широк набор от услуги

Може да не го осъзнавате, но застраховката за дългосрочни грижи не покрива само домовете за възрастни хора; може също да включва покритие за помощни жилища, дневни грижи за възрастни и домашни грижи. Тази гъвкавост ви позволява да изберете типа грижа, която най-добре отговаря на вашите нужди и предпочитания, като гарантира, че получавате подходящото ниво на грижа, когато и където имате нужда.

За потенциалните данъчни предимства

< p>В зависимост от конкретните ви обстоятелства и данъчните закони във вашия район, някои от премиите, които плащате за застраховка за дългосрочни грижи, може да се приспадат от данъци. Тези данъчни предимства могат да направят застраховката за дългосрочни грижи още по-рентабилна и привлекателна като част от планирането ви за пенсиониране.

За да защитите стратегията си за пенсионни спестявания

Като имате дългосрочни грижи застраховка, можете да защитите внимателно изработената стратегия за пенсионни спестявания, за която сте работили усилено през годините. Тази стратегия вероятно включва инвестиции, пенсии и сметки за пенсиониране, а застраховката за дългосрочни грижи гарантира, че тези ресурси остават непокътнати за вашите пенсионни нужди.

Долната линия

Застраховка за дългосрочни грижи осигурява предпазна мрежа, която може да защити вашите активи, да запази вашата независимост и да облекчи финансовото бреме за вашите близки. Той също така гарантира, че получавате качествени грижи и поддържате контрол върху решенията си за здравеопазване. И като възрастни хора обмислянето на застраховка за дългосрочни грижи е проактивна и отговорна стъпка към по-сигурно и удобно пенсиониране - което го прави решаваща част от финансовото планиране на възрастните хора.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР