С напредване на възрастта перспективата за нужда от дългосрочни грижи

...
С напредване на възрастта перспективата за нужда от дългосрочни грижи
Коментари Харесай

Застраховка за дългосрочни грижи срещу самофинансиране: Кой е правилният избор за вас?

С придвижване на възрастта вероятността за потребност от дълготрайни грижи става все по-голяма действителност. Като за начало, има към 70% късмет днешните 65-годишни хора да се нуждаят от услуги за дълготрайни грижи и поддръжка през оставащите им години, според Администрацията за живот в общността (ACL). И статистиката също по този начин демонстрира, че дамите се нуждаят от грижи за по-дълго време - приблизително 3,7 години - спрямо мъжете (2,2 години).

Това е тематика, за която доста от нас избират да не мислят, само че е значимо да планираме опцията да се нуждаем от помощ при ежедневните действия с придвижване на възрастта. И два постоянно срещани метода за покриване на разноските за дълготрайни грижи са посредством застраховка за дълготрайни грижи или самофинансиране. Когато се самофинансирате, плащате разноските за дълготрайни грижи от джоба си, а когато закупите застрахователна лавица за дълготрайни грижи, това оказва помощ да се покрият тези типове разноски.

Но тези две варианти са извънредно разнообразни и е значимо да знаете коя е най-смислена. В противоположен случай може да изпаднете в съществени финансови проблеми по време на пенсиониране.

Научете за вариантите си за застраховка за дълготрайни грижи тук.

Застраховка за дълготрайни грижи против самофинансиране: Какъв е верният избор за вас?

Ключовите съображения, които ще ви оказват помощ да вземете осведомено решение, което най-добре дава отговор на вашите потребности и финансово положение, включват: 

Застраховка за дълготрайни грижи

Застраховката за дълготрайни грижи е специфична лавица, предопределена за покриване на разноските за услуги, нужни за хронични болести, увреждания или продължителни здравословни проблеми, които ви пречат да правите съществени действия от всекидневието. Ето някои фактори, които би трябвало да имате поради, когато определяте дали този вид лавица има смисъл за вас:

Финансова отбрана: Застраховката за дълготрайни грижи може да обезпечи скъпа финансова отбрана, като покрие високите разноски, свързани с услугите за дълготрайни грижи, като например старешки дом, подпомаган живот или домашни грижи. Премии: Премиите за застраховка за дълготрайни грижи могат да бъдат скъпи и те нормално се повишават с възрастта. Закупуването на този вид застраховка на по-млада възраст може да помогне за фиксиране на по-ниски ставки. Допустимост: За да отговаряте на условията за някои типове застраховки за дълготрайни грижи, може да се наложи да отговаряте на избрани здравни критерии. Съществуващите условия могат да създадат мъчно или скъпо приемането на покритие, тъй че вземете поради това в процеса на взимане на решение (но не позволявайте това да повлияе напълно на вашето решение; въпреки всичко може да съумеете да намерите налична лавица, като пазарувате наоколо). Предимства: Политиките се разграничават, тъй че е значимо деликатно да прочетете и разберете изгодите, рестриктивните мерки и интервалите на изчакване, свързани с определения от вас проект за застраховка за дълготрайни грижи. По този метод ще разберете дали покритието дава отговор на вашите характерни потребности (или дали има по-голям смисъл да се самоосигурявате). Данъчни удръжки: Някои застрахователни награди за дълготрайни грижи може да се приспадат от налози, като евентуално оферират данъчно преимущество в избрани обстановки. Това може да бъде много огромна изгода от избора на застраховка за дълготрайни грижи, изключително в случай че сте с стеснен бюджет.

Разгледайте тук по какъв начин може да ви бъде от изгода застраховката за дълготрайни грижи.

Само- финансиране

Самофинансиране на дълготрайни грижи значи, че планирате да покриете разноските от личните си финансови запаси, които могат да включват спестявания, вложения и други активи. Ето някои значими фактори, които би трябвало да имате поради, когато преценявате дали самофинансирането е верният ход за вашите финанси:

Контрол: Самофинансирането ви разрешава да запазите контрола върху вашите активи и по какъв начин те се употребяват за потребностите ви от дълготрайни грижи. Въпреки това, контролът по този метод може да бъде огромна изгода за някои хора, само че огромно главоболие за други. Риск: Самофинансирането крие риск от бързо привършване на вашите спестявания и активи, в случай че имате потребност от продължителни грижи. Това може да повлияе на вашата финансова сигурност и наследството, което оставяте след себе си на вашите близки, тъй че ще би трябвало да вземете поради този фактор, когато претегляте опциите си. Планиране: За да се самофинансирате дейно, би трябвало да имате обстоен финансов проект, който преглежда евентуалните разноски за дълготрайни грижи и по какъв начин те ще бъдат покрити. Това може да отнеме време и старания — и в случай че нещо се обърка или има непредвидени разноски, които зародят в бъдеще, това може да се трансформира в главен проблем.

Избор на вярната алтернатива за вас

Правилният избор сред застраховка за дълготрайни грижи и самофинансиране зависи от вашите самостоятелни условия и желания. Преди да вземете решение, може да ви помогне следното: 

Оценете финансите си

Когато претегляте и двете варианти, погледнете от близко — и почтено — финансовото си положение, в това число приходите, спестяванията, вложения и други активи. Това ще ви помогне да определите дали можете умерено да се самофинансирате или застраховката е по-практичен избор.

Помислете за вашето здраве и фамилна история

Може също да ви помогне да вземете поради настоящото си здраве и фамилна история по време на този развой. Ако имате история на хронични здравословни проблеми, застраховката за дълготрайни грижи може да бъде по-сигурен вид. Но не разчитайте единствено на този фактор, с цел да вземете решение; макар че здравната история на вас и вашето семейство може да бъде добра насочна точка, значимо е да планирате и какво ще стане, в случай че.

Претеглете премиум разходите 

Получавайте предложения за дълготраен проект застраховка за грижи, с цел да разберете разноските и да ги претеглите по отношение на способността ви да се самофинансирате. Започнете овреме, с цел да си осигурите по-достъпни награди — защото цената на застрахователната лавица за дълготрайни грижи зависи значително от възрастта, на която сте, когато я купувате.

Получете юридически и финансов съвет 

Може също да ви помогне да се консултирате с финансови плановици, застрахователни сътрудници и юристи по право на възрастни хора, с цел да вземете осведомено решение, което дава отговор на вашите финансови и правни потребности.

Долната линия

Планиране за дълго -срочните грижи са основна част от пенсионирането и финансовата сигурност. И до момента в който имате няколко благоприятни условия за финансиране на дълготрайни грижи, в случай че имате потребност от тях, както застраховката за дълготрайни грижи, по този начин и самофинансирането имат своите преимущества и дефекти, които би трябвало да имате поради по време на процеса. В последна сметка верният избор за вас зависи от вашата неповторима обстановка и желания. И, без значение от вашето решение, оправянето с този проблем в този момент ще ви обезпечи успокоение и стабилен проект за бъдещото ви благоденствие.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР