С наложено наказание приключи делото срещу М. П., обвинен от

...
С наложено наказание приключи делото срещу М. П., обвинен от
Коментари Харесай

Съдът във Враца наказа дилър, хванали го да продава на кръстовище в Мездра

С наложено наказване завърши делото против М. П., упрекнат от Окръжна прокуратура – Враца, за нелегално държане на високорисково наркотично вещество за разпространяване и опит да го популяризира. Извършеното от него действие е квалифицирано по член 354а, ал.1 изр. 1 предл.4 алт.1 вр. чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс.
На 19.01.2021г., на кръстовище в Мездра, без да има съответно позволение и в нарушаване на чл.30 от Закона за наркотичните субстанции и прекурсорите, обвиненият М.П. е държал в себе си, за разпространяване, високорисково наркотично вещество - 0.52 гр. метамфетамин с централизация и наличие на дейния наркотично настоящ съставен елемент 1.50% на стойност 13 лева и е направил опит да го популяризира като го продаде на Е.М. от с. Елисейна, само че действието е останало незавършено, заради независещи от него аргументи – задържането му от полицейските чиновници.
Между прокуратурата и отбраната на обвинения е било подписано съглашение, което съдът е одобрил и е наложил на обвинения М.П. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 8 месеца с 3-годишен изпитателен период.
Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР