С наименованието кефир се нарича напитката, получена след ферментация на

...
С наименованието кефир се нарича напитката, получена след ферментация на
Коментари Харесай

Здравословни ползи от кефир

С наименованието кефир се назовава напитката, получена след ферментация на кефирени зърна в мляко. Популяризирането ѝ и обновената ѝ популярност се дължат на новите проучвания и откритията за нейните здравословни изгоди.

Кефирените зърна или кефирената гъба е била позната още в антични времена и с нея са лекувани редица заболявания. Днес тази процедура последователно се възобновява. На първо място кефирът е потребен за червата и отделителната система. Това в някои случаи въздейства отслабващо.

Всичко зависи от намаляването и увеличението на времето за ферментация, както и съотношението кефир-мляко. Регулярният му банкет облекчава стомашните разстройства, понижава подуването, газовете, обезпечава постоянен корем и здрава храносмилателна система. Освен това понижава и апетита към нездравословни и нездравословни храни.

Ползите от кефира обаче напълно не свършват дотук. Все още се вършат проучвания, само че е потвърдено, че напитката лекува някои типове алергии, кожни болести, акне и колит. Тя е горещо препоръчвана за усилване и поддържане на здрава имунна система, с помощта на всички потребни бактерии и витамини, които създава.

Здравото тяло има нараснала сила и основава възприятие за здраве и успокоение. От друга страна кефирът има функционалността и да понижава безпокойството, потиснатостта и депресията. Той работи позитивно на сърцето и кръвта и контролира кръвното налягане. Кефирът потвърдено лекува лактозна нетърпимост.

Лечението с тибетска гъба изключва потреблението на алкохол. Всъщност, тибетската гъба се употребява и за лекуване на алкохолизъм. Тя може изцяло да възвърне обмяната на веществата.

 Тибетска Гъба

По този метод лекува всички болести, зародили вследствие на корист с алкохол. Легендата за кефирените зърна споделя, че те били донесени в Европа от оздравял от цироза полски професор.

Полезните си свойства кефирената гъба дължи на съдържащите се в нея дрожди и потребни бактерии. Освен тях в нея се откриват минерали и съществени аминокиселини, които подкрепят тялото да се самолекува и самоподдържа. Белтъчините в нея са полусмляни, заради което - и по-лесноусвоими.

Като цяло кефирът е елементарно смилаем. Той почиства червата и доставя тялото с потребни бактерии, дрожди, витамини, минерали и белтъчини. Кефирът е чиста, уравновесена и потребна храна. Приемът му поддържа здрава и добре функционираща имунна система.

Поради многото си изгоди, кефирът се употребява и за облекчение положението на пациенти страдащи от СПИН, синдром на хроничната отмалялост, херпес, рак. Прилага се и при страдащи от тежки форми на бодърствуване, меланхолия, хиперактивност и недостиг на централизация.

Кефирът поддържа уравновесена вътрешна екосистема и обезпечава дългоденствие, като лекува и поддържа положителното здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР