С над 20 души са повече загиналите при катастрофи у

...
С над 20 души са повече загиналите при катастрофи у
Коментари Харесай

Расте броят на загиналите в катастрофи на пътя

С над 20 души са повече починалите при произшествия у нас от началото на годината в съпоставяне със същия интервал от 2022 година, демонстрират данните на Пътна полиция. С наближаването на студените месеци и прекосяването към зимното часово време, денят понижава, а в доста от общините в страната пешеходните пътеки не са задоволително забележими и не са добре осветени. В светлата част от денонощието злополуките са повече, само че с по-малко починали и ранени.

През нощта близо 50 % от пътно-транспортните катастрофи са с повече починали и ранени.

От началото на тази година са станали над 5500 пътнотранспортни катастрофи с над 420 починали. Статистиката регистрира още растеж на починалите на пътя от началото на годината до в този момент. В  съпоставяне същия интервал на предходната година те са със  21 повече. 

Любка Маринова, специалист по пътна сигурност, разяснява:

" Откакто се води статистика, не сме имало толкоз огромен растеж - от началото на месеца са станали 368 ПТП с 30 починали, за годината над 6000 са ранените ".

Причините за пътно-транспортните катастрофи са несъобразената скорост на придвижване, непослушност на някои от водачите, несъобразяване със положението на пътя.

В светлата част от денонощието злополуките са повече, казва  Любка Маринова с повече материални вреди,  само че с по-малко починали и ранени. През нощта близо 50 % от пътно-транспортните катастрофи са с повече починали и ранени:

" Непрекъснатата приложимост на алкохол и наркотични субстанции също довежда до увеличение броя на злополуките ".

В доста от общините пешеходните пътеки не са задоволително забележими и не са добре осветени, което крие риск за сигурността на пътя, написа БНР.

" По-голямата част от маркировката е мощно изхабена и би трябвало да се освежи ", показва Любка Маринова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР