С начина, по който се въдворяват отделни граждански личности и

...
С начина, по който се въдворяват отделни граждански личности и
Коментари Харесай

Мерджанов предупреди за пълзящ процес по департизация в БСП

С метода, по който се въдворяват обособени цивилен персони и цивилен квоти, в Българска социалистическа партия върви пълзящ развой по департизация. Това предизвести членът на Националния съвет на партията и ексдепутат Атанас Мерджанов преди началото на пленума. Българска социалистическа партия се събра, с цел да избере лидер на евролистата сред Сергей Станишев, който има най-вече номинации от структурите, и Елена Йончева, която е любимка на лидерката Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро.

Такъв развой на департизация не е редно да има в една демократична страна, тъй като няма по какъв начин партиите да бъдат обезценени и пренебрегнати в правенето на политика, разяснява Мерджанов. Той описа, че организациите от неговия район - Ямболско, са излезли с решение, че лидер би трябвало да е човек на Българска социалистическа партия. И подсети, че водачите на всички партии в идните избори ще са ярки партийни персони.

Мерджанов изрази вяра управлението да прояви мъдрост, тъй като опълчването на престижи в партията е непродуктивно и я лишава от сили да реализира по този начин мечтаната победа.

Правилният избор е Станишев, въпреки всичко той е президент на ПЕС, съобщи и Георги Гергов. Редно е Сергей да бъде, тъй като даваме неприятен знак към социалистите в Европа, добави той.

Водачът би трябвало да бъде партиен член, съобщи и депутатът Георги Гьоков. Но добави, че Йончева също е положително решение, тъй като посочила с работата си в Народно събрание сподели, че може да води борби.

Водачът наложително би трябвало да е партиен член, сподели и Георги Божинов.

Важно е след този пленум всички да сме живи и здрави, разяснява пък с типичното си възприятие за комизъм евродепутатът Петър Курумбашев. Той отхвърли да се ангажира с коментар кой би трябвало да е лидер на листата.

На въпрос, че е бил претендент на Станишев за народен представител, Курумбашев изясни: Бил съм претендент по доста разнообразни времена, при разнообразни ръководители и е мъчно да бъда избран като човек на някого.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР