С наближаването на ваканцията и пролетните празници афишът се насища

...
С наближаването на ваканцията и пролетните празници афишът се насища
Коментари Харесай

Eдна добра и една лоша анимация

С наближаването на ваканцията и пролетните празници афишът се насища с детски филми - и с това нямам поради екранизациите по комикс като " Шазам! ", " Хелбой " и идния " Отмъстителите: Краят ", които към този момент текат и от чешмата, а за положителните остарели анимации. Сред министър председателите са една приятна и една потресаващо неприятна. 

Дори не си припомням по кое време съм гледала по-обидно тъп и отегчителен филм от " Паркът на чудесата ", а работата ми допуска занимания с много тъпи филми - и като родител демонстрирам забележителна приемливост към жанра. Но не, филмът, в който " Парамаунт " се пробват да построят собствен кинематографичен увеселителен парк по сходство на " Дисни " и той да проработи с искра, тропот и неспокойствие в детските очи, е от слаб по-слаб. Паркът им пък е това, което виждаме при започване на кино лентата - ръждиво, изтървано аматьорско създание, в което бушуват грозновати животинки. Главната героиня (озвучена на български от Михаела Филева) страда за своята майка, която й е отнета от подла болест. Двете дружно са конструирали парка на килима в детската стая, преди този момент да оживее във фантазиите на момичето. 

Филмът е сантиментално, на ниска цена, опростено подражателство от " Отвътре на открито ". Но той е дело на " Пиксар " и един от ярките им шедьоври - помните ли това? И да пренебрегваме вторичността, нито 3D анимацията тук, нито пък сюжетът (още по-малко) се приближават до това равнище. Гледайте единствено в случай че имате дете под 7 години, което умира от досада. 

По-добро предложение в жанра е " Търсенето на Линк ". Студио Laika се подреди измежду флагманите на стопмоушън анимацията дружно с британците Aardman единствено след четири пълнометражни кино лентата. Последният бе чудесният " Кубо и пътят на самурая ". Подчертаната старомодност на ръчно направените модели при тях върви ръка за ръка с модерните технологии - освен поради нападателната приложимост на 3D. 

" Търсенето на Линк " на моменти е по-подходящ за родителите, в сравнение с за децата, само че като цяло не разочарова. Вдъхновен от типичен приключенци като Индиана Джоунс, неговият персонаж сър Лайънъл Фрост е полупризнат археолог, изобретател и изследовател на неприятности. Той потегля по следите на Голямата стъпка (вторичен ли казахме?; въпреки всичко е занимателно, без значение че към този момент имаше подобен анимационен филм м.г.). " Липсващото звено " - както в действителност се превежда истинското заглавие Missing Link, се оказва изненадващо общителна и образована човекомаймуна, която образува несломим дует - в жанр " Холмс и Уотсън " - с откривателя. Към групата се причислява темпераментната Аделина Фортнайт, до момента в който вървят към Хималаите и към развръзката. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР