С наближаването на новата учебна година измамниците в интернет стават

...
С наближаването на новата учебна година измамниците в интернет стават
Коментари Харесай

Внимавайте! Много хора се хващат на тази нова интернет измама

С наближаването на новата образователна година измамниците в интернет стават все по-активни. Преди 15-ти септември изключително доста е допустимо да има фишинг-атаки към интернет-потребители, предупреждава  Петър Куценко , началник на Solar webProxy на Ростелеком-Солар, представен от РИА Новости. 

" Не единствено родителите, само че и децата се приготвят за новата образователна година. Всяка година по това време има скок в интензивността на интернет измамниците ", сподели специалистът.

Тяхната цел е да получат достъп до банкови данни, с цел да ги препродадат на черния пазар или да ги употребяват за кражба на средства. За задачата измамниците основават подправени уеб страници, които е мъчно да се разграничат от действителните уеб сайтове на магазините.

" Те имат съвсем еднакъв адрес, навигация и дизайн. Измамниците изпращат имейли, нормално до открадната база данни с действителни клиенти. По този метод имейлите се получават от тези, които се абонират за бюлетина, и въобще няма да заподозрят, че са жертви на машинация “, изясни той.

Тази техника с нюзлетъра се употребява, с цел да накара потребителя да побърза да направи покупка. Затова наложително би трябвало да се обръща внимание на имейл домейна, от който е изпратено писмото. Всички промоции пък би трябвало да се ревизират наложително и в интернет,. 

" Трябва също по този начин да обърнете внимание на адреса на уеб страницата в реда на браузъра. За да стане образно сходен на действителния, измамниците сменят знаци, да вземем за пример от i до l. Сигналите за опасност могат да бъдат неточности в уеб страницата, в текстове на уеб страницата, или в писмо “, - заключи специалистът.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР