С наближаването на местните избори въпросът за листите и кандидатите

...
С наближаването на местните избори въпросът за листите и кандидатите
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ пазят листите си за местни избори в тайна, опозицията ги оповестява скоро

С наближаването на локалните избори въпросът за листите и претендентите за кметове става все по-интересен за жителите. Преди началото на пленарното съвещание през днешния ден водачите на политически партии, както и депутати разкриха по кое време ще разгласят своите листи и претенденти на жителите, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше сбит във връзка с това по кое време ще разгласят своите листи за локалните избори и се пошегува: “Когато свърши ретроградният Меркурий ”.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ сподели, че напълно скоро ще разгласят своите листи. “Не е имало систематизиране и задачата е била да се вижда кои са най-хубавите претенденти за съответните позиции. Всички градове са значими сега в България, тъй като имаме борба за страната ни ”, уточни той.

Лидерът на “Възраждане ” Костадин Костадинов уточни, че те са подготвени от дълго време. “От две седмици насам ”, посочи той. По отношение на това на какви хора ще разчитат, той разясни “На работещи хора. Крайно време е да имаме работохолици за кмет ”, сподели Костадинов и добави, че те би трябвало да са и почтени и честни.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че на следващия ден завършват с номинирането на кметове. Тя подсети, че през миналата седмица са одобрили 138 претенденти и на следващия ден ще бъдат признати и останалите. Нинова уточни, че кметовете по места ще имат няколко съществени целта - “социална политика, комунални услуги, изключително внимание към опазване на здравето и обучение, битка с корупцията “. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че претендентите им са с положително обучение и знания в избрана сфера, административна просвета, обществена сензитивност и добра диалогичност. По отношение на това кой ще бъде главният конкурент на партията, тя изрично съобщи: “ГЕРБ. Последователно желаеме да променим модела на ГЕРБ както на национално, по този начин и на локално ниво ”, акцентира тя. Нинова посочи, че тук-там ще си сътрудничат с ПП-ДБ, тъй като има места, на които има претенденти издигнати от предприемчив комитет и те се поддържат от повече партии. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР