С наближаването на лятото все повече се замисляме за външния

...
С наближаването на лятото все повече се замисляме за външния
Коментари Харесай

Как да изгаряме мазнини, докато спим

С наближаването на лятото от ден на ден се замисляме за външния си тип и за това, че е належащо да стартираме да спортуваме, с цел да изгорим непотребните мазнини. А в случай че можем да се отървем от някои, до момента в който спим. И всичко това с няколко елементарни навика, които ще ни оказват помощ да имаме и по-здрав, и по-спокоен сън.

Повече сън и на хладно

Ако не почиваме задоволително часове през нощта, няма да дадем на тялото си нужното време да изгори мазнините, което се случва с помощта на два хормона - грелин и лептин .
 Снимка 421390

Ако спим задоволително часове, тялото ни ще освободи нужното количество лептин , който е виновен за увеличение на чувството за цялост и за попречване на излишно хранене. Повечето сън подсигурява и понижаване производството на грелин - виновникът за стимулиране на глада .

Но с изключение на нужните часове за сън, целесъобразно е и да спим на хладно и добре проветрено помещение, което освен ни обезпечава по-добра отмора, само че кара тялото ни да изгаря повече калории през нощта, с цел да балансира разликите в температурата.

Чайове преди лягане

Чайовете от лайка и липа, топла вода с лимон и джинджифил или всякаква питиета без теин служат за понижаване на възпалението на храносмилателната система, възстановяване на храносмилането и гарантиране на бездънен и спокоен сън.
 Снимка 391594

Освен че ни оказват помощ да заспим по-лесно и да почиваме по-добре, предизвикват тялото ни да се отърве от токсините, до момента в който спим. Топлият чай пред лягане предотвратява и активирането на апетита и понижава тревогата.

Светлинно " замърсяване "

За да имаме спокоен сън, би трябвало да се уверим, че преди лягане не се излагаме на светлината на разнообразни софтуерни устройства, като компютри, таблети, телефони и така нататък, тъй като те са главните виновници тялото да не създава мелатонин, нужен ни за здрав сън.
 Снимка 419990

Мелатонинът е не просто хормон, необходим ни за по-добра отмора, само че той има голямо значение и за метаболизма на мазнините , заключват от Hola.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР