С музикален парад на военните духови оркестри ще започнат празничните

...
С музикален парад на военните духови оркестри ще започнат празничните
Коментари Харесай

Представителните военни духови оркестри с празнична програма за Деня на храбростта и празника на БА

С музикален церемониал на военните духови оркестри ще стартират празничните прояви във връзка Деня на храбростта и празника на Българската войска.

Музикалният церемониал ще се състои на 3 май 2023 година от 18.00 ч. в градината пред Националния замък на културата. 174 музиканти от Гвардейския внушителен духов оркестър, представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, военно формирование 34 750-Карлово и Съвместното командване на специфичните интервенции, фестивалният оркестър от състава на Националния боен университет „ Васил Левски " и военно формирование 24 150 - Стара Загора ще вземат участие в музикалния церемониал с творби от български създатели. В концертната стратегия ще вземат участие и танцьори от Северняшки отбор за национални песни и танци „ Иван Вълев " - гр. Плевен. Военните оркестри ще показват самостоятелни шоу стратегии.

По традиция в навечерието на празника на Българската войска, на 5 май от 18.00 ч. в зала 1 на Националния замък на културата ще се състои церемониален концерт на Представителния отбор на въоръжените сили и военните духови оркестри. Входът е свободен.

Разнообразната стратегия на концерта включва осъществявания на квартет „ Армейска ария ", фолклорен квартет „ Ладена ", танцова групировка „ Алгара ", Таня Дупаринова, Ива и Велислава Костадинови, Вили Станева, Веселин Вачев, Съни, Гергана Николаева, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Роси Кирилова, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, а също по този начин и на военните духови оркестри. Водещ на спектакъла е Галя Димитрова.

Концертът ще приключи с празнична илюминация в 21.00 ч., създадена от Борисовата градина.

Представителните военни духови оркестри ще вземат участие и във водосвета и военния церемониал на 6 май на площад „ Александър Батенберг " в столицата.

Уважаеми сътрудници,

Ще имате опция да интервюирате участници в музикалния церемониал на 3 май 2023 година от 17.30 ч. до 17.50 ч. в градината пред НДК в София.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР