С моя заповед вече са определени 16-те служители на МВР,

...
С моя заповед вече са определени 16-те служители на МВР,
Коментари Харесай

Калин Стоянов изпраща 16 полицаи в Европрокуратурата

С моя заповед към този момент са избрани 16-те чиновници на Министерство на вътрешните работи, които стартират работа в Европейската прокуратура. Те са назначени поименно, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ".

Става дума за осем оперативни служащи по линия на " Икономическа полиция " и осем проверяващи служители на реда от Главна дирекция " Национална полиция " и от Главна дирекция за битка с проведената престъпност, които ще бъдат командировани в Европейската прокуратура, посочи Стоянов. 

С европейския орган от 2021 година, откогато датира нашето съдействие, досега работим взаимно по малко над 140 досъдебни производства, а броят на преписките е доста по-голям, уточни Стоянов.

На въпрос за хипотетично провалено от Министерство на вътрешните работи следствие на прокуратурата с вреди за 70 млн. лв. Стоянов отговори, че по въпросния проблем е осъществена инспекция от страна на " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи, като резултатите от инспекцията неотложно са изпратени на Европейската прокуратура.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР