Статия в Политико“ (politico.eu) е посветена на най-новата група от

...
Статия в Политико“ (politico.eu) е посветена на най-новата група от
Коментари Харесай

Бездомните ирландци вече ще имат право да гласуват

Статия в „ Политико “ (politico.eu) е отдадена на най-новата група от гласоподаватели в Ирландия – бездомните хора, предава Българска телеграфна агенция. През 2022 година ирландският Парламент прокарва Закон за изборната промяна, който разрешава на благотворителни организации да дават адрес на хората без дом. Притежаването на адрес е едно от изискванията, нужни за право на глас в страната.

По данни на благотворителната организация " Фокус Ирландия " (Focus Ireland) през днешния ден към 9500 ирландци са без дом, до момента в който съгласно „ Политико “ броят им е близо 14 000. Един от тях - 24-годишната Кийл Шеридан Оданза, споделя пред „ Политико “, че като дете е била непрекъснато прехвърляна от едно приемно семейство на друго.

След като навършва 18, тя бива изхвърлена на улицата. В продължение на години не съумява да си откри непрекъснато жилище, а през това време е очевидец на влошаващата се жилищна рецесия. В резултат на това, у нея се заражда желанието да взе участие в решаването на казуса. По думите ѝ, преди последните избори политиците са правили празни обещания за строене на нови къщи, само че в последна сметка рецесията си остава. Поради това Оданза е сериозна към двете политически сили, които преобладават политическата среда през последните 90 години – „ Фина Гейл “ и „ Фина Фойл “.

Сенатор Мери Фицпатрик, представител на центристката ръководеща „ Фина Фойл “, оповестява пред кореспонденти, че държавното управление е задействало 10-годишен проект за до 2030 година да обезпечи 300 000 жилища и да отстрани бездомността. Планът е подсилен с 20 милиарда евро държавно финансиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР