С мобилното приложение Помогни ми отправяме много силно послание, че

...
С мобилното приложение Помогни ми отправяме много силно послание, че
Коментари Харесай

Мария Габриел: В нашето общество няма място за насилие под каквато и да е форма

С мобилното приложение " Помогни ми " насочваме доста мощно обръщение, че в нашето общество няма място за принуждение под каквато и да е форма, съобщи вицепремиерът Мария Габриел на представянето в Министерския съвет на приложението, която дава информация за обсега на правна помощ у нас, заяви Българска телеграфна агенция.

Наталия Илиева, ръководител на Националното бюро за правна помощ приветства участниците и гостите на събитието и съобщи, че Бюрото е държавен орган, посредством който страната осъщестява достъпа до правораздаване на хората от уязвимите обществени групи. Така всички жители на страната имат еднакъв достъп до правораздаване, съобщи Илиева. Тя сподели, че приложението е направено оптимално опростено, тъй че да дава информация " на два клика разстояние ".

Мария Габриел означи Закона за отбрана от домашно принуждение, както и Националния съвет по предварителна защита на домашно принуждение като правна рамка по тематиката за домашното принуждение. Всички дружно би трябвало да дадем храброст на жертвите да приказват и да търсят помощ, уточни вицепремиерът. Тя благодари на Националното бюро за правна помощ и на " Информационно обслужване " за свършената работа по основаването на приложението. То дава доста храброст на жертвите да осъществят съвещания, в това число онлайн при непокътната анонимност.

 

Апликацията дава явен сигнал за съгласуваност сред всички институции, районни центрове, спешни центрове, уточни Габриел. Тя сподели, че приложението е единствено още една стъпка напред и надалеч не изчерпва всичко належащо, което би трябвало да бъде направено за отбраната на жертвите на домашно принуждение. Габриел съобщи, че би трябвало да се обединят напъните на всички, тъй че политиките, свързани с предварителната защита от принуждение да водят от действителни резултати.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР