С множество подменени членове на секционни комисии стартира изборният ден

...
С множество подменени членове на секционни комисии стартира изборният ден
Коментари Харесай

С поредните смени на членове на секционни комисии стартира изборния ден в Смолянско

С голям брой сменени членове на секционни комисии започва изборният ден на територията на област Смолян, осведоми ръководителят на Районна изборна комисия Росица Чакърова.

„ Няма не разкрита секция и подмяната на членове, които не са се явили по разнообразни аргументи не нарушава по никакъв метод работата на секционните комисии “, добави Чакърова.

Тя напомни, че този развой се следи през цялата предизборна акция и продължава и в днешния ден.

Избирателите в 22-и МИР в Смолян гласоподават през днешния ден в 272 изборни секции, от които 5 са преносими за хора с увреждания и 5 в лечебни заведения.

Общо 97921 са гласоподавателите в региона, съгласно обновените предварителни изборни описи.

Вотът в региона е за лъчение на 4- ма народни представители, като гласоподавателите избират всред 120 регистрирани претенденти в 28 листи на партии и обединения.

Изборният ден стартира в спокойна конюнктура, осведомят от пресцентъра на полицията.

„ Няма регистрирани съществени закононарушения или нарушавания на публичния ред преди началото на изборите “, се споделя още в него.

В днешния ден чиновниците на бранш „ Български документи за идентичност “ при ОДМВР-Смолян ще работят изключително от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период персонални карти, с оглед жителите да могат да упражнят изборните си права.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както имейл [email protected], напомнят още от пресцентъра на полицията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР