С много остър коментар в личния си профил във Facebook

...
С много остър коментар в личния си профил във Facebook
Коментари Харесай

Бивш наш посланик в Русия: МВнР не можа да накара руското посолство да не обижда българи

С доста изострен коментар в персоналния си профил във Фейсбук някогашният български дипломат в Русия Илиян Василев сложи въпроса с публично оповестено на формалната Фейсбук страница на съветското посолство в България мнение, в което беше употребявано следното изречение: " По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма ".
Оригиналният коментар е в действителност на водача на партия " Възраждане " и някогашен общински консултант във Варна Костадин Костадинов. Той нашумя след конфликта си с водача на партия " Воля " и настоящ зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки, поради който Марешки сега е на съд - за причиняване на лека телесна щета. Костадинов твърди, че Марешки го е блъснал с пестник поради скандал с предан чартърен парцел на трето лице (Асен Миланов) - за заведение.
В коментара си Костадинов визира случилото се по Коледа с елхата, която публично Москва подари на София за Нова година. Точно по коледните празници имаше митинг против слагането на елхата и опит тя да бъде украсена с дребни корабчета с украинския байрак поради случилото се в Керченския пролив и задържането на три украински военни кораба от съветския флот. Заради това Костадинов дефинира протестиращите като " олигофрени и малоумници ", като ги иронизира, че създали за пръв път в света митинг против елха.
Съответно в този момент Илиян Василев твърди, че към този момент са минали над 10 дни, откогато външно министерство " се провали " посредством собствен представител да накара съветското посолство у нас да отстрани коментара от формалната си Фейсбук страница. Ето какво още написа той:
" Провали се в главната си задача, да изисква и постанова стандартите на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, които задължават дипломатическото посланичество да се отнася с почитание към жителите и институциите на приемната страната. Това е тежък неуспех на управлението на Министерство на външните работи.
Темата не се подема от медиите, заглъхва, само че от това не става по-малко значима. Защото става дума за базисно обвързване на българската страна към нейните жители. Свободата на словота важи за размяната на отзиви и оценки сред български жители, както и от тяхната страна по отношение на български институции. Чуждо посолство няма никакво право да се намесва в разногласия сред български жители като взема страна, като споделя мнението на една от страните. Посланикът и дипломатите са упълномощени към страната в нейната съвокупност, а не към симпатизиращите на съответната страна жители.
Но знаете ли какво е най-трагично?! Че НИТО една от тъй наречените националистически или " патриотични " партии не счете за нужно да отбрани достойнството и достолепието на своите сънародници. На фона на патоса с който се громят всевъзможни европейци и американци, колчем посегнат на " българското ", това " радиомълчание " /включително на президента и премиера/ е знак единствено на едно - на идния дълъг път и незавършената равноправност на българската нация и избавление от комплекс за непълноценност, който усърдно се експлоатира и развива и за идващите генерации.

Силата на патриотизма не се мери единствено с дистанцията от поробителите, а от " освободителите ". И всички " преклонени " глави се кълнат, че съблюдават заветите на Левски и Раковски?! Фалшиви " герои ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР