С мен не е воден разговор все още дали ще

...
С мен не е воден разговор все още дали ще
Коментари Харесай

Сандов: За мен не е важна властта като позиция, а работата

С мен не е воден диалог към момента дали ще съм вицепремиер в новия кабинет. Това съобщи екоминистърът и вицепремиер в оставка Борислав Сандов пред bTV.

Той добави и че не е говорено за личен състав и конструкция на новото държавно управление на Асен Василев.

„ Важно е, в случай че аз не съм вицепремиер, да има вицепремиер, който да може да поеме основните задания, свързани със зеления преход в идващото държавно управление. Особено тази позиция, тази функционалност е написана в националния проект за възобновяване и резистентност “, добави Сандов.

Той е подготвен да се отдръпна от поста си, в случай че не му бъде препоръчано да остане на него и добави, че към този момент се приказва на равнище стратегия. По думите му обаче, в случай че получи поддръжка, второто държавно управление на Политическа партия, може би ще се задържи година и половина.

„ За мен не е значима властта като позиция, а работата, която би трябвало да бъде свършена. Нямам концепция за някаква друга позиция, в тази си роля се усещам най-експертен и бих могъл да продължа “, сподели още Сандов.

Той разяснява и дипломатическия скандал.

„ Изгонването на 70 души съветски дипломати е явен знак, че страната ни е сцена на хибридна война, която явно е в интерес на Руската федерация “, сподели Сандов.

Той добави, че не е взимал директно присъединяване във взимането на решението за експулсирането.

" Аз не съм взел участие директно във вземането на това решение, тъй като това решение се взима от външно министерство на фона и въз основата на отчети, които идват от ДАНС. Ние получихме информация, че съществуват тези отчети и за това, че има огромна нереципрочност на дипломатическите задачи на България в Русия и Русия в България. Бях два пъти на оперативно съвещание на Министерски съвет са обсъждани тези въпроси в наличието на мисля съвсем всички членове на Министерския съвет ", изясни Сандов.

Той разясни, че има спомен Корнелия Нинова да не е била един път на сходно съвещание. Така отговори вицепремиерът в оставка дали тя е знаела за това решение.

" Имам спомен, че на едно от тези оперативни съвещания тя фактически не присъстваше. За второто нямам подобен спомен, а може би не е знаела за финалните дейности, само че нямам доверие да не е знаела за общите учредения по този въпрос. За финалните дейности по кое време тъкмо са се случи не знаех и аз. То и не е нужно да знам, тъй като това решение се взема от Министерския съвет ", разясни Сандов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР