С мен не е обсъждано падането на забраната за внос

...
С мен не е обсъждано падането на забраната за внос
Коментари Харесай

Кирил Вътев: С мен не е обсъждано падането на забраната за внос на зърно от Украйна

С мен не е обсъждано рухването на възбраната за импорт на зърно от Украйна. Това сподели земеделският министър Кирил Вътев по БТВ. Според него решението ще провокира тежки митинги. 

На този стадий предлагането не е дефинитивно, тъй като занапред следва гласоподаване в Пленарната зала. То е подкрепено от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

„ Сегашната стопанска година е тежка и със, и без възбрана. Имаше суша, наводнения, срив на пазара на зърно, а откогато стартира войната в Украйна нищо не е същото “, сподели още Вътев. Той добави, че не е виждал разбор по какъв начин отпадането на тази възбрана би повлияла на нашите аграрни производители. „ Те нямат късмет да бъдат конкурентни на украинските артикули “, сподели министърът.

Уточни, че няма никаква концепция дали в решението има намесени външнополитически ползи: " От вътрешнополитическа позиция това ще сътвори извънредно напрежение в целия поземлен бранш. Не знам от външнополитическа позиция какви договорености има ".

„ Това решение ще провокира тежки митинги. Това би трябвало да бъде оценено доста деликатно. Солидарността с Украйна е налице и през България текат коридори на солидарността. България е оптимално съпричастна, само че въпреки всичко ние имаме лично произвеждане и производители, чиито ползи би трябвало да бъдат предпазени “, сподели Вътев. 

По думите му, даже и да отпадне възбраната за импорт на зърно от Украйна, надали това би се отразило на цените на крайните артикули у нас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР