С между 30 и 50% падат цените на хотелите по

...
С между 30 и 50% падат цените на хотелите по
Коментари Харесай

Евтини почивки по морето през септември

С сред 30 и 50% падат цените на хотелите по морето от 1 септември. В офертите сега се предлага нощувка за 110 лв. в хотел на първа линия на плажа, като включва изхранване на база ол инклузив. Настаняването в същия хотел през август е коствало 183 лв., което е с 40% повече. Офертата обаче е годна при резервация до края на август. Най-евтино ще е на юг, където може да се откри квартира при започване на месеца за 10 лв. на човек, написа вестник " Телеграф ".

Средно с 30 на 100 по-евтино ще е морето през септември, разяснява пред вестника Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма. По думите му, като се изключи че хотелите ще смъкват цените, ще има поевтиняване и в заведенията за хранене и питейните заведения през есента. Очаква се през септември да има обилие от локално произвеждане качествени плодове и зеленчуци на ниски цени, което е различен фактор за понижения в заведенията, уточни Драганов.

Туристите, които възнамеряват отмора на море през септември, са тези, които търсят съответствие сред цена и качество. Причината е, че тогава ваканцията е на търпима цена, а качеството на храната и на обслужването е на по-високо равнище, в сравнение с в пика на сезона, когато курортите са цялостни и личният състав едвам смогва да обслужи всички посетители.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Под 400 лева излизат 6 нощувки в студио чартърен на морето за...

Драганов заключи, че към морето има 3 талази от туристи. Първата е при започване на лятото през юни, когато хората отиват на морска отмора поради свежестта, спокойствието и отзивчиво обслужване. Следващата вълна, която включва и всички отпускари, са пътуванията с бизнес цел. Те отиват в курортите, с цел да се договарят за идващия сезон или за снимачни площадки за филми или риалити шоута. Третата вълна са така наречен рационални туристи, които търсят по-ниски цени, само че високо качество. Такива посещават морските курорти точно през септември. Повечето от тях търсят квартири, където да нощуват, а не огромни хотелски комплекси, уточни Драганов.
Цените по курортите падат

През последния месец от сезона за морска отмора конкуренцията е доста огромна и цените падат, като най-евтино е на юг, където обаче към 15 септември хотелите затварят първи. Най-късно стопират работа огромните курортни комплекси, които посрещат туристи даже през първата седмица на октомври. Например в Созопол цените на квартирите падат от 60 на 40 лв. за двойна стая.

В плажните барчета пък се чака бирата да резервира цената си, само че сафридът да вземем за пример да падне от 15 лв. за порция на 12 лв.. Обедното меню в курорта, което е приблизително по 8 лв. и включва три ястия, ще падне на 6 лв.. До към 15 лв. пък ще падне нощувката в Приморско, където сега туристи броят по 25 лв. на човек. По заведенията пък цените ще са с към 10-20% по-ниски, предвиждат ресторантьори.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Отстъпки до 50 на 100 от в началото оповестените цени за сезона оферират на своите посетители хотели по м...

Цените в Албена падат от 7 септември с повече от 20 на 100. Така еднодневен престой в четиризвезден хотел, пакет ол инклузив, от 118 лв. на човек пада на 86 лв.. Това е оферта до 13 септември, след тази дата цената се смъква до 66 лв. на човек. С към 15 лв. по-евтино излиза и нощувката в тризвездните хотели в курорта. В първокласните хотели на първа линия в Балчик офертите за септември са почти идентични като цени с тези в Албена, само че с голяма разлика в предлаганото изхранване. Докато в Албена то е ол инклузив, в Белия град хотелите оферират единствено закуска. Периодът септември в Балчик се води междинен сезон, а октомври – невисок.

За септември в Белия град могат да се намерят прилични цени за нощувка със закуска от 25-30-40 лв.. Частните квартири в Кранево и сред Балчик и Албена остават съвсем същите, с минимално понижение от 2-3 лв.. Според изследване на " Телеграф " ресторантьорите на север няма да смъкват фрапантно цените на храната, която ще оферират на туристите през септември. Някои от тях споделят, че ще се ориентират съгласно търсенето и според от това ще понижат цените на тези ястия, които имат едва търсене и ще задържат цените на желаните.
Удължават сезона във Варна

Във Варна удължават сезона през септември за сметка на късно почналото лято. Няма индикации за промени, още по-малко за събаряне на цени, защото това лято се работи на пределно ниски равнища. Засега туристи има и хотелиери и ресторантьори са удовлетворени от сезона. Квартирите също са евтини и надали някой има желание да ги понижа в допълнение. Когато няма туристи, и без пари да предлагаме нощувката, отново няма да има кой да наеме стая, разясняват още хотелиерите, съгласно които обичайното в минали години събаряне на цените по морето с 30% през септември в този момент надали ще се случи.

В доста от хотелите обаче според от престоя се изготвят самостоятелни предложения и бонуси за туристите, които да останат удовлетворени и да повторят гостуването си следващата година. Офертите за на ниска цена море вървят през целия сезон, като за есенни клиенти хотелиерите ускоряват атрактивните оферти. Сред тях са безвъзмезден масаж или гратис потребление на спа центъра. Има и промоции за почиващи, които заплащат 5 и почиват 7 дни.

Хотелиерите, които са имали относително добър сезон, сами вземат решение дали да вършат дъмпинг на сътрудниците си с понижения, разясняват още хора от сектора. Според тях летният сезон ще завърши сполучливо. През септември нормално междинната претовареност на хотелите понижава на половина и тези, които останат без клиенти, ще затворят при започване на образователната година. Ще има обаче и такива, които работят с огромни вериги и най-вече с непознати туристи, които ще удължат сезона до 30 септември и даже при започване на октомври, считат в сектора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР