С малко случаен гол в продължението на Йеспер Фаст Каролина

...
С малко случаен гол в продължението на Йеспер Фаст Каролина
Коментари Харесай

Каролина се класира за финала в Източната конференция на НХЛ

С малко инцидентен гол в продължението на Йеспер Фаст Каролина завоюва с 3:2 петия мач против Ню Джърси Девилс и се класира за финала в Източната конференция. Развръзката в мача пристигна 7:09 след началото на спомагателното време, когато Каролина беше с числено предимство на леда.

Фаст отклони в мрежата удар на Йеспери Котканиеми и изненада вратаря на гостите от Нюарк Акира Шмид, който другояче избави 36 изстрела към вратата си.

Каролина се класира за заключителния мач в Конференцията за първи път от 2019-а година насам. Отборът през днешния ден на два пъти изоставаше в резултата, само че стигна до 2:2 38 секунди преди края на втората третина, още веднъж възползвайки се от числено предимство. Йонас Зийгенталер от гостите почисти шайбата от зоната си, само че тя беше пресечена от Брент Бърнс, който я вкара във вратата за 2:2.

Доусън Мърсър откри резултата за Дяволите в 15:06 минута на първата част, Джейкъл Слейвин изравни в 50-ата секунда на втората. Тимо Майер още веднъж даде преднина на Ню Джърси в средата на втория интервал, с цел да се стигне до изравняването. Датският вратар на спечелилите Фредерик Андерсен избави 27 изстрела към мрежата си и оказа помощ за триумфа.

Каролина ще играе на финала с спечелилия от срещата сред Флорида и Торонто, които ще продължат борбата при 3-1 победи в серията за Пантърс.

Рууп Хинц вкара два гола и асистира за още един, а Джо Павелски вкара своя седми гол в серията от втория кръг. Далас отнесе Сиатъл с 5:2 и се нуждае от една победа в оставащите срещи, с цел да стигне до финала в Западната Конференция на НХЛ.

Павелски също по този начин подаде и за второто попадение на Хинц в срещата 8:37 минути преди края на срещата. С този гол домакините от щата Тексас поведоха с две попадения задатък, а голът се разглеждаше към 30 секунди с видеоповторение, защото шайбата рикошира доста мощно при изстрела и излезе от мрежата. Радек Факса оформи крайното 5:2 на празна врата 3:17 минути преди сирената. Мач номер 6 е в събота в Сиатъл.

Уайът Джонсън откри резултата за Далас в мача в 3:57 минута на мача, след което резултатът набъбна до 3:0 в 35-ата секунда на втория интервал, когато Павелски се разписа. Гостите върнаха две попадения в същата тази втора част единствено в границите на 6 минути. Адам Ларсън понижи на 1:3, а след него и Джаред Маккан означи след подаване на Брандън Танев.

Първенство на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), плейофи:
Източна конференция, полуфинали:
Каролина – Ню Джърси 3:2 след продължение
*Каролина се класира за финала в конференцията с 4-1 победи в серията

Западна конференция, полуфинали:
Далас – Сиатъл 5:2
*Далас води в серията с 3-2 победи





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР