С линейка от съдебната палата в Хасково бе отведен днес

...
С линейка от съдебната палата в Хасково бе отведен днес
Коментари Харесай

Линейка отнесе от съда издирван за убийство в Турция полковн...

С кола за спешна помощ от правосъдната палата в Хасково бе отведен през днешния ден 63-годишният пенсиониран полковник от турската войска Мустафа Гьокташ. Офицерът е разгласен за интернационално търсене с червен бюлетин на Интерпол след заповед за арест, издадена от Криминален съд – Анкара. В родината си Гьокташ е с обвинявания за убийството на интелектуалеца и публицист доцент Неджип Хаблемитоглу.и, а също за присъединяване в незаконна група.



Окръжният съд в Хасково почете настояването на отбраната на Гьокташ да му бъде назначена съдебномедицинска експертиза с експерт кардиолог. От 9 дни положението на 63-годишния мъж се влошило. От арестантската килия бил воден с кола за спешна помощ до Бърза помощ. След това още 2 пъти лекарски екипи идвали в килията му, с цел да го свестяват. Сега експертизата би трябвало да установи здравословното му положение, да реши има ли потребност от болнично лекуване и дали може да обитава в ареста.

Адвокатите Иван Иванов и Антон Попов упорстват мярката за неотклонение на Мустафа Гьокташ да бъде изменена в по-лека. Пред Темида те показаха и към този момент подписан от Гьокташ контракт за наем на квартира в Хасково. По това искане съдът ще се произнесе на 21-ви т.м., а на 25 ноември е съвещанието всъщност за желаната от Турция екстрадиция на пенсионирания боен.

Тричленният състав на Темида разреши на Мустафа Гьокташ да изслуша седнал произнасянето по допускането на направените от отбраната му претенции. Състоянието на 63-годишния мъж се утежни още по-видимо след края на съвещанието. Наложи се той да легне до идването на медицинския екип. 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР