С конкурс и явно наддаване ще се разпределят и ползват

...
С конкурс и явно наддаване ще се разпределят и ползват
Коментари Харесай

С търг и за 5 години ще се наемат паркоместата пред блоковете в Пловдив

С конкурс и очевидно наддаване ще се разпределят и употребяват общинските паркомeста пред жилищните здания в Пловдив, а не както до момента посредством заявки и лотария сред претендентите.

До смяната на Наредбата за реда и изискванията за издаване на позволение за прилагане на територията на община Пловдив се стигна след решение на Върховния административен съд през ноември предходната година.

Според новия текст кметовете на съответния регион ще образуват комисия, която да оцени заявките на искащите да паркират платено и да отсее ползвателите. Тя ще дефинира и броя на паркоместата, които ще отдава чартърен.

При повече от един претендент за обещано общинско паркомясто таксата за прилагане ще се дефинира посредством обществен конкурс. В случаите, когато комисията е оценила двама и повече участници по един и същи метод, в допълнение ще се организира очевидно наддаване сред тях, а не както до в този момент - посредством чоп.

Разрешението за прилагане ще се издава от районните кметове за период до 5 години. На едно жилище ще се поставя по едно парко място за лек автомобил, без опция да се слага преместваема гаражна клетка.

Таксата не може да е по-ниска от минималния размер, избран с разпоредба за администриране на локалните такси и услуги.

Документът за прилагане ще се издава на притежателите на жилището или тихните синове и дъщери или на наематели, регистрирани на този адрес.

Проектът на смяната, който е в сходство с изложените претекстове на съда, е качен на уеб страницата на Община Пловдив.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР