С кампанията 10 причини да се гордея с моята Враца

...
С кампанията 10 причини да се гордея с моята Враца
Коментари Харесай

Бозукова: Враца има отговорност да запази хилядолетната си слава

С акцията " 10 аргументи да се гордея с моята Враца " и премиите, които раздаваме на младите гении в града, желаеме да кажем:  Ние виждаме вашите триумфи, гордеем се с вас, имате нашата поддръжка. Това съобщи издателят и основен редактор на " Стандарт " Славка Бозукова по време на специфичната гала в северозападния град. Медията ни отличи младежите, които в триумфите си са мотив за горделивост освен на Враца, само че и на цяла България.10 големи пана показаха преобразяването на града. Изложбата ще бъде сложена на особено място, с цел да може жителите и гостите на града да виждат неговите достижения.

Ние в този момент и за в бъдеще се нуждаем от вашия хъс, гений и възторг за по-доброто бъдеще. За превръщането на Враца освен в Зеления град на България, освен в индустриалното украшение на страната, само че и в културно-историческа дестинация, която пази заветите на предците и ни връща изгубената популярност, сподели госпожа Бозукова на младежите.
-->
Ето какво сподели Славка Бозукова по време на церемонията " 10 аргументи да се гордея с моята Враца ":

Вече 5 години с акцията " Моят град! 10 аргументи за горделивост " сме обиколили над 60 градове и мощ, с цел да покажем от една страна преобразяването на обитаемоте места и от друга, да наградим младите гении, които с триумфите в другите области са се трансформирали в горделивост освен за съгражданите си, само че и за цяла България. Днес ще създадем същото и тук, във Враца.

Изработили сме 10 пана, които съгласно нас, публицистите от " Стандарт ", демонстрират преобразяването на Враца в последните 4 години. Изработили сме ги, тъй като както на всички места из България, по този начин и тук, измененията, които се случват всеки ден – и асфалтираните улици, и откритите нови паркове, и ремонтираните учебни заведения, и новият културен и състезателен календар, от дълго време са признати от вас за даденост.

Припомняйки ви всички тези промени, ние желаеме да ви дадем най-малко 10 аргументи да се гордеете, че живеете, учите или работите в този град и да ви окуражим да продължавате дружно да се стремите да превърнете Враца освен в по-добро място за живеене за вас и децата ви, само че и в един европейски град, в който и образованието, и лекуването, и заплатите ще са на европейско равнище.

Тази акция я вършим най-много за младите, тъй като демографската рецесия е по-страшна от най-опустошителната политическа или финансова рецесия. Защото когато децата бягат и търсят прехранване на открито, горчивината от неналичието на най-милото не може да се запълни даже с насладата от най-големите позитивни промени в града.

С премиите, които даваме през днешния ден, желаеме да кажем на младите гении във Враца: Ние виждаме вашите триумфи, гордеем се с вас, имате нашата поддръжка. Нещо повече – ние в този момент и за в бъдеще се нуждаем от вашия хъс, гений и възторг за по-доброто бъдеще. За превръщането на Враца освен в Зеления град на България, освен в индустриалното украшение на страната, само че и в културно-историческа дестинация, която пази заветите на предците и ни връща изгубената популярност.

Славата по времето, когато първите земеделци на Европа тук са обработвали земите си – край Оходен. Славата, по времето когато тракийските царе са чествали успехите си с локално произвеждане вино в сребърните чаши на Рогозенското богатство. Славата, по времето когато, с цел да се поклонят пред християнските храмове в земите към Градището са се стичали хора от всички краища на първата българска страна. Славата, по времето когато на връх Околчица и в дома на Баба Илийца  се е отстоявала достойнството, достолепието,  българския дух и народност.

Тази чест и отговорност за опазване на паметта българска имате всички вие, жителите на Враца. А ние от София, не преставаме да идваме тук, с цел да се отърсим от пропитото по жълтите павета двуличие, ненавист и безволие и да почерпим сили от магията на този край.

Това е моята прочувствена, историческа обусловена причина да съм тук. Но има и още една. И тя е обвързвана с действителността.

С другите акции на " Стандарт ", ние сме идвали във Враца най-малко 5 пъти през последните 10 години.

Спомняте ли си по какъв начин изглеждаше градът тогава? Имаше режим на водата, вместо коли по центъра имаше валяци, тъй като за първи път от 30-тина година се асфалтираха вкупом улици. Враца беше на първите места по безработица, хората стискаха палци " Химко " да проработи, тъй като никой различен вложител не искаше да припари до града.

Нека в този момент да създадем сравнението – вместо режим на водата налице е Водният цикъл. Вместо валяци, центърът освен е асфалтиран, по в него се движи екологичния градски превоз.

" Химко " не проработи, само че през последните години пристигнаха вложители, за които всеки град мечтае. МД Електроникс и Теклас вкараха Враца в автомобилната карта на света. А с двамата нови вложители, които градът чака и с големите шансове Враца да бъде един от пионерите на новите индустриални паркове, бъдещето на града е в ловко надграждане на базисните триумфи.

Ще завърша с една изненада както за Враца, по този начин и за кмета Калин Каменов. Спомням си, че преди 10 години, когато за първи път го срещнах, той ми показа една своя фантазия. Враца да освен да има вода, а хубав градски парк, от който водата да извира и да дава наслада на врачани.

Днес вие имате освен едни от най-красивите шадравани, освен едно от най-красивите водни огледала, трансформирали се в сцена за млади гении, само че към този момент и първият интернационален план за цифрови паркове, представящ  културно-историческото и естествено завещание на два от най-големите естествени паркове в България и Румъния – „ Врачански Балкан “ и „ Железни врата “.

За този план Враца ще получи специфичната премията на най-голямата акция за запазване на културното завещание „ Чудесата на България “. Церемонията ще е в петък по време на форума „ Бранд България – докосни Чудесата “, на който специфичен посетител ще е вицепремиерът Мария Габриел. Честита премия в задатък за Враца!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР