С какво свързвате лятото? Плаж, море, топъл пясък, прохладна напитка

...
С какво свързвате лятото? Плаж, море, топъл пясък, прохладна напитка
Коментари Харесай

Как да познаете качествения сладолед и къде да го намерите в столицата?

С какво свързвате лятото? Плаж, море, топъл пясък, прохладна напитка и… сладолед, несъмнено. Леденото лакомство е богато на витамини и антиоксиданти. Плодовият сладолед с пресни или замразени плодове съдържат доста витамини, а оня с усет на кафе и шоколад ни набира доста антиоксиданти, изключително полифенол, който е потребен за сърцето.

И в случай че до скоро търсехме леденото прелъщение единствено из витрините на огромните международни производители, то все по-популярен става тъй наречените домакински сладолед , който се създава на място, от качествени съставки и със особено отношение.

.В новия епизод на поредицата за градска просвета Urban Life точно качественият и апетитен сладолед е във фокуса на вниманието. Водещият Алекс прави своята обичайната разходка из столичните улици, с цел да открие профилираните места за сладолед, които имат особено отношение към ледената наслада.
 сладолед ThinkStock/Getty Images
Много хора считат сладоледа за нездравословен, тъй като в него има огромни количества захар, която крие риск от струпване на непотребни килограми, развиване на кариеси и нараснали равнища на триглицеридите в кръвта.-->

Но знаете ли, че към този момент може да откриете сладолед, в който не се прибавя рафинирана захар , а в състава му влизат подсладители от естествени източници като плодовете да вземем за пример? А по кое време последно опитахте сладолед от същинско мляко и сметана, а не такива на прахуляк?
 сладолед ThinkStock/Getty Images

е същински гид за феновете на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и въобще не са почитатели на концепцията да се прибират у дома незабавно след работа. За всички тях всеки четвъртък водещият ще сервира своите горещи оферти за „ вървежни “ барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено развлечение и/или COOLтура.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР