С какво ще запомним този ден? Ще се върнат ли всички

...
С какво ще запомним този ден?
Ще се върнат ли всички
Коментари Харесай

Адвокат: Няма изгледи COVID ваксината да стане задължителна у нас

С какво ще запомним този ден?

Ще се върнат ли всички възпитаници в клас и по кое време? - здравният министър Стойчо Кацаров твърди, че това е допустимо от понеделник, с еднократно тестване единствено при започване на седмицата. И има обезпечени проби за всички деца за идващите две седмици.

Като продължение на разминаващата се информация от страна на двете министерства, от просветителното ведомство оповестиха, че имат потребност от още над 150 000 неинвазивни теста, с цел да върнат всички възпитаници в клас от този понеделник, даже в случай че се тестват единствено един път в седмицата.

Часове преди свикването на 47-ото Народно заседание от " Продължаваме промяната " се разбързаха с подписването на съдружно съглашение за бъдещия кабинет. Депутатът от " Продължаваме промяната " Андрей Гюров изясни пред публицисти, че в Народното събрание се организират лидерски срещи за сключване на съдружно съглашение.

А водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отхвърли да има сделка за ротация на председателското място в Народното събрание. Тази заран в медиите изтече копие на писмо, квалифицирано за изпълнителния съвет на ДСБ, в което се оповестява за такава сделка и за поискано от Продължаваме промяната ускорено оповестяване на реализирано съдружно съглашение. Корнелия Нинова съобщи, че това не дава отговор на истината.

В Германия изпращат Ангела Меркел с боен церемониал, в Австрия някогашният канцлер Себастиян Курц разгласи, че се отдръпва от политиката. Парадът е най-високата чест, която немската войска може да отдаде на цивилно лице, и по традиция с нея могат да бъдат удостоени освен канцлерите, а и президентите, и министрите на защитата при прощалните им церемонии. А Себастиян Курц уточни като съществена причина за овакантяване на политиката насъбраната отмалялост от десетте години във властта, белязани от извънредно напрежение в непрекъсната, изискваща огромна централизация работа, от моменти на огромна наслада и дълбоки разочарования. Той означи и персоналните си претекстове - раждането на сина си преди няколко дни и желанието му да се посвети на своето семейство.

Нито разполагаме с задоволително данни, с които да бъде стимулирана смяна в посока наложителна имунизация против Коронавирус у нас, нито е декларирано сходно желание от здравния министър. Освен това такава крачка би срещнала сериозен публичен отпор - още от коментара на юриста по здравно право доктор Мария Петрова ще чуете в подкаста.



Последвайте ни в: - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР