С извлечения от две транзакции криптокомпанията Nexo отхвърли обвиненията на

...
С извлечения от две транзакции криптокомпанията Nexo отхвърли обвиненията на
Коментари Харесай

За да докаже, че не финансира терористи: Nexo извади транзакциите до Махмуд Айеш

С извлечения от две транзакции криптокомпанията Nexo отхвърли обвиняванията на прокуратурата, че си сътрудничи с терористи и нарушава интернационалните наказания.

В преднамерено видео, публикувано нощес, те адресират „ най-гръмкото обвиняване, наново от господин Гешев на 21 януари – че с помощта на работа с задгранични сътрудници отдел „ Киберсигурност “ на Националната следствена работа разполага с данни от ираелските секрети служби за излезли транзакции от Nexo към лице на име Махмуд Мохамед Айеш, обвързван с терористична активност и групировката „ Хамаз “.

факсилмилета от двете транзакции, на които се виждат сумите – надлежно 1500 и 400 $. Трансферите са направени надлежно на 6 ноемри 2019 година и 3 февруари 2021 година от портфейл в Nexo към портфейл в най-голямата криптоборса Binance.

По-нататък Nexo ползват и решението на Израелското бюро за битка с финансирането на тероризма, съгласно което криптопортфейлите на въпросния Махмуд Айеш са добавени към описите на глобени лица на 30 юни 2021 година – т.е. доста след последната транзакция.

„ Към момента на транзакциите адресът на получателя не е глобен или маркиран като изложен на каквато и да е противозаконна или високорискова активност. Това изрично демонстрира, че Nexo е спазила всички свои отговорности във връзка с ограниченията против изпиране на пари и финансиране на тероризма, затова обвиняването на прокуратурата е изцяло неоснователен “, заключват от криптокомпанията. И показват подозрения, че „ инцидентно или преднамерено “ българските органи интерпретират неправилно данните.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР