С известен хумор бих казал, че наблюдаваме някакви вътрешни борби

...
С известен хумор бих казал, че наблюдаваме някакви вътрешни борби
Коментари Харесай

Лорер се шегува: Наблюдаваме вътрешни борби между ГЕРБ и ГЕРБ в кабинета

" С прочут комизъм бих споделил, че следим някакви вътрешни битки в служебния кабинет сред ГЕРБ и ГЕРБ. Служебният министър председател е някогашен човек на ГЕРБ, ръководителят на ГЕРБ му предложи заместник-председател от ГЕРБ за външен министър, той го предложи на президента " - по този начин депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер шеговито разяснява обстановката с възможната промяна на външния министър Стефан Димитров с депутата и зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов. И напомни, че не Народното събрание, а президентът назначава служебното държавно управление.

" Това не значи, че служебният кабинет би трябвало да бъде напълно политически безконтролен. Напротив. Тъй като новият длъжностен министър председател е политически отговорно лице, беше отговорно той да образува своя кабинет с известно политическо единодушие от политическите сили. Нас от " Продължаваме промяната " никой за нищо в този длъжностен кабинет не ни е питал и хора от Политическа партия там няма. Така че драмата към служебния министър би трябвало напълно да бъде обърната към ГЕРБ и президента ", уточни Лорер.

Той не разяснява номинацията на Митов, а единствено прикани партиите да не си приказват през брифинги.

" Прокуратурата, за жалост, продължава да работи като предизборна платформа. Тя се засилва, когато има избори у нас. Целта е българските жители да бъдат шокирани и отказани да гласоподават. На това би трябвало изрично да се противопоставим ", сподели той във връзка повдигнатите обвинявания на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР