С изучаването на взаимовръзките на телесното и психическото се занимава

...
С изучаването на взаимовръзките на телесното и психическото се занимава
Коментари Харесай

Може ли тялото ни да привлича и отблъсква парите?

С проучването на взаимовръзките на телесното и психическото се занимава телесно насочената психотерапия


Тя изследва взаимозависимостта на сферите на живота и положението на тялото. За всеки настоящ проблем тялото дава отговор напрегнато, което бива хронично или краткотрайно. Хроничното напрежение (блокировките) демонстрира устойчиви поведенчески стандарти на индивида. Временното е реакция на ненадейно зародил и не до дъно отработен проблем.

Зоните на парите в тялото са четири. Едната е обвързвана с метода на приемането на пари,, другата – с това, къде отиват те, третата — с натрупването, четвъртата – с умеенето да се трансформират парите в благосъстояние.

Първата зона на парите е шията. Оценете положението й. Можете ли свободно, без напрежение и пукане да въртите главата си? Ако да – тогава също по този начин елементарно ще можете да видите другите способи за приемане на пари. Шията на индивида е зоната на опциите и свободата на избор. Свободната, преносима, неблокирана шия приказва, че всичко е наред с избора.

Свободната шия придава на тялото жизнеспособност, а на самия човек – експедитивност на реакциите. Най-вероятно сте роден началник, админ или топмениджър. Във всеки случай не би трябвало да имате проблем с парите.

Хората с блокирана шия гледат единствено напряко. Това е погледът на подчинения, на офицера или войника; погледът на човек, който се движи единствено напред, игнорирайки всички новости и спънки. Което може би е целесъобразно на плаца, само че е неприемливо в бързо изменящия се финансов свят, където постоянно триумфът се обезпечава от отдадеността на индивида към работата и способността му да взема решения.

Анализирайте своите финансови сюжети. Може би сте упорити и недоверчиви, постоянно се съпротивлявате и в отговор срещате съпротивата на своите клиенти, в случай че работите е хора. Не се ли увличате прекомерно по едни и същи технологии? Не сте ли завладени изцяло единствено от една финансова скица, която стартирате да натрапвате на всички?

„ Гледай натам и единствено натам ”, като че ли споделя тялото ви. Важно е да знаете, че в телесно-психическата конструкция на индивида мъчно може да се наблюдава кое е първично и кое – вторична Случва се индивидът първоначално да е неизменен, безусловно да задръства тялото си, а то посредством своето напрежение основава устойчиви психически блокове. Среща се и противоположният случай – психическа контузия или конфигурация закрепват напрежението в тялото, а то, на собствен ред, непрекъснато припомня на индивида за преживения отрицателен опит и го кара да постъпва стереотипно.

Зоната на систематизиране на парите, несъмнено, са ръцете. Неслучайно споделят, че парите изтичат през пръстите. Представете си, че някой ви протегне банкнота. Протегнете ръка и я вземете. Как ще го извършите? Преценете дали не поражда в ръката ви напрежение, когато посягате към въображаемите пари. Ако е зародило, то къде? В китката? Значи за вас има значение по какъв начин ви се дават парите, кой ви ги дава, с какви думи. Вие придавате огромно значение на ритуалността на приемане на парите. Не ви харесва по какъв начин ви ги дават и даже можете да се откажете от заработеното. Добре ли е това? Не наблягате ли прекомерно на условностите и церемониите?

Появило се е напрежение в предмишницата? Трудно ви е да взимате решения по парични въпроси. Трудно вземате, мъчно давате, мъчно вършиме покупки и влагате нари. Преди да решите нещо, 10 пъти обмисляте и постоянно точно поради това се отказвате. „ Който не рискува, да пие шампанско ” – спомняйте си този афоризъм от време на време и парите сами ще потекат в ръцете ви.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР