С измяната на Изборния кодекс от БСП, ДПС и ГЕРБ

...
С измяната на Изборния кодекс от БСП, ДПС и ГЕРБ
Коментари Харесай

Радостин Василев: Изборите ще продължат, докато ГЕРБ не се оттеглят от политиката

" С измяната на Изборния кодекс от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ излиза наяве, че още през цялото време те са знаели, надявали са се и са търсели нови избори ". Това съобщи пред депутатът от Политическа партия Радостин Василев.

" Отиваме на избори, тъй като няма по какъв начин да има синергия сред извънредно противопоставящи се групи както в обществото, по този начин и в Народното събрание ", сподели той.

" В такава радикализирана конюнктура президентска република е недопустим вид, тъй като ще се стигне до тирания. Сещам се за пуническите войни - пети избори идват в този момент и пуническите войни ще продължат, до момента в който българският Картаген не падне, а българският Картаген е с център на ръководство в Банкя и неговият облик е ГЕРБ ", разяснява депутатът.

Този парламент стигна до дъно единствено с един избирателен закон, няколко ратификации и доста дребна част от законите по Плана за възобновяване и резистентност, сподели още той.

" Тази огромна поддръжка, която виждаме за Наказателно-процесуален кодекс и обединяването на залата, е поредна симулация. При нас е откровена, тъй като ние търсим тройно решение за този човек, този пост и всичко, обвързвано с контрола над основния прокурор. При ГЕРБ и Движение за права и свободи обаче това е симулативно, те доста добре знаят, че ние няма да можем да стигнем до същинско приемане ".

Позицията на основния прокурор, че това е офанзива по отношение на неговата персона, може би му дава сили, само че това не е по този начин. От 14 години има позиция не европейските институции, че България има пропуски при следствието на основния прокурор, от този момент насам е имало трима, уточни Радостин Василев.

Според Василев през миналите няколко месеца се усеща " избрана синергия сред президента и ГЕРБ ".

" Ролята на президента Радев в това служебно държавно управление и този къс парламент бе да възвърне главно ролята на ГЕРБ и Движение за права и свободи в ръководството и огромна част от служебните министри да атакуват предходните министри от Политическа партия, мен и други, което сътвори едно чувство, че всички са маскари "

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР