С измененията в Конституцията от 2015 година се разширяват правомощията

...
С измененията в Конституцията от 2015 година се разширяват правомощията
Коментари Харесай

Когато висотата срещне посредствеността

С промените в Конституцията от 2015 година се уголемяват пълномощията на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС). Така на процедура, с изключение на да прави инспекции за качеството и срочността на актовете на съдиите и прокурорите, ИВСС се трансформира и в правосъдното КПКОНПИ, пред което магистратите подават имуществените си заявления. На 18 юли тази година, в нарушаване на закона, инспекторатът разгласява имуществената декларация на арбитър Мирослава Тодорова без да заличи нейните персонални данни и данните на фамилията ѝ. Файлът бе наименован " NE SE CHISTIIIIIIIIIIIIIIIIII " .

" Извинявай, другарче, повече няма да върша по този начин " - по този метод прозвуча писменото пояснение на основния правосъден контрольор Теодора Точкова по случая. Извинението обаче не е резултат от осъзнаване на породеното зло, а идва под давлението на външни фактори като медиен интерес.

Освен комсомолско козируване на властта, обяснението показва и цялостно неуважение на персоналното достолепие, цялост и персонален живот на български жител и редови магистрат. В подобен миг (на тежко нарушение) няма потребност от надиплени заявления с детайли на опрощение, с каквито реагира и Висшият правосъден съвет. Все отново Висш съдебен съвет следва да ползва закона, а не да го декламира. Това е по този начин, тъй като сходно " опрощение " не поражда нищо в правния и публичен мир.

В правния, тъй като по никакъв метод не стана ясно по какъв начин тъкмо е осъществено нарушаването и какви правни последствия ще настъпят, т.е.:

1. Каква ще е грижата за потърпевшия магистрат;
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР