С излъчването на последния епизод на минисериала Чернобил, продукцията на

...
С излъчването на последния епизод на минисериала Чернобил, продукцията на
Коментари Харесай

Сериалът „Чернобил“ чупи рекорди по оценки в IMDb

С излъчването на последния епизод на минисериала „ Чернобил ”, продукцията на HBO се трансформира в най-високо оценената телевизионна поредност на известния онлайн азбучник за филми и сериали IMDb, оповестява " Мениджър ".

``
реклама

След финалния епизод минисериалът има оценка от 9,7 при повече от 135 хиляди гласа, изпреварвайки международния ефирен феномен „ Игра на Тронове “, който разочарова огромна част от своите почитатели с последния си 8-ми сезон. Сериалът, основан на поредицата от фентъзи романи на Джордж Р.Р. Марин " Песен за огън и лед " е на 6-то място в класацията с оценка от 9,4 при над 1,5 млн. гласа.

Последният епизод на „ Чернобил “ има съвсем съвършена оценка от 9,9 при над 14 хиляди гласа, нещо, с което могат да се похвалят малко сериали.  Феноменалният триумф на тв сериала  докара и до засилен туристически интерес към мястото, на което това се е случило преди 33 години, отбелязва Ройтерс. Много от феновете му желаят да видят по какъв начин наподобява през днешния ден неработещата атомна централа, в която стана нуклеарната злополука, а също и изоставения украински град Припят, намиращ се до нея.
Туристически организации в Украйна и до момента предлагаха обиколка на региона, само че сега регистрират нараснал интерес. Една от организациите Соло Ийст турс (SoloEast tours) регистрира 40-процентно нарастване на резервациите за екскурзиите до там за месеците юни, юли и август в съпоставяне със същия интервал предходната година. Екскурзия с лидер на британски език нормално излиза към 100 $ на човек.
Компанията Чернобил тур (Chernobyl Tour) чака също 30-40-процентно нарастване на резервациите поради сериала. Фирмата предлага даже специфична обиколка на местата, показани в сериала, в това число в бункер, в който локалните управляващи са взели в началото решение да не изтеглят хората след детонацията в атомната централа.

Освен любовта на феновете, поредицата завоюва самопризнание и от други представители на телевизионната промишленост, измежду които основателят на паметния сериал „ Престъпна мрежа ”(The Wire) Дейвид Саймън, който поздрави HBO и екипа на „ Чернобил “ за страхотната работа.

Някои консуматори на IMDb обаче показаха мнението, че поредицата би трябвало да бъде сравнявана единствено с другите минисериали в класацията, като в този случай тя застава пред друга продукция на HBO – „ Братя по оръжие “(Band of Brothers), която има оценка от 9,5 при над 320 хиляди гласа.

Ето и Топ 10 на сериалите в класацията на IMDb:

1.„ Чернобил “ (Chernobyl) - 9,7 при 135 569 гласа

2. „ Планета Земя II ” (Planet Eath II), - 9,5 при 72 965 гласа

3. „ Братя по оръжие “ (Band of Brothers) - 9,5 при 320 363 гласа

4. „ В обувките на Сатаната “ (Breaking Bad) – 9,5 при 1 211 46 гласа

5. „ Планета Земя ” (Planet Earth) - 9,4 при 148 287 гласа

6. „ Игра на тронове “ (Game of Thrones) - 9,4 при 1 539 197 гласа

7. „ Нашата планета “ (Our planet) - 9,4 при 11 676 гласа

8. „ Престъпна мрежа “ (The Wire) - 9,3 при 245 695 гласа

9. „ Космос “ (Cosmos) – 9,3 при 96 446 гласа

10. „ Синята планета II ” (Blue planet II) – 9,3 при 20 100 гласа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР