С изключително голям пробив в сферата на съхранението на енергия

...
С изключително голям пробив в сферата на съхранението на енергия
Коментари Харесай

Революционна батерия излиза на пазара - не съдържа редки елементи, основно добивани в Китай

С извънредно огромен пробив в областта на съхранението на сила се похвали шведската компания Northvolt. Тя показа евтина и щадяща околната среда натриево-йонна батерия, която има компактност от 160 ватчаса на кг.

Тя е по-безопасна, налична и екологична от решенията, съдържащи никел, манган, кобалт или стоманен фосфат, защото съдържа всеобщи минерали като желязо и натрий. Базира се на корав въглероден анод и като от материал, наименуван Prussian White - не се употребяват литий, никел, кобалт или графит.
 Northvolt влага $5,2 милиарда във фабрика за акумулатори в най-голямата канадска провинция
Европейска компания влага $5,2 милиарда във фабрика за акумулатори в най-голямата канадска провинция

Строителството на фабриката Northvolt Six до Монреал ще стартира тази година

Според Northvolt батериите им резервират високите си характерности в огромен температурен диапазон, като това ги прави изключително подобаващи за предпазване на сила дори тук-там с провокационен климат като Близкия Изток и Африка. Освен това, производството може да става с локални материали и по този начин не се постанова потреблението на сложни вериги на доставка, особено за конкурентните разработки.

Следващите поколения натриево-йонни акумулатори ще имат по-висока компактност - в този момент тя е на половина на тази при акумулаторите на Tesla, да вземем за пример. След това надграждане ще ги забележим и в електрически автомобили, показват от компанията.
 Northvolt влага €165 милиона в цех за акумулатори в Полша
Страната от Централна Европа, която ще стане хъб за производството на литиево-йонни акумулатори

Компании от Европа и Азия влагат стотици милиони в такива заводи в европейската членка

Northvolt имат огромни упоритости с огромно покритие. Ключовите им клиенти включват BMW, Scania, VW и ред други, като поръчките са за 55 милиарда $. Те се извършват от общо 5000 чиновници в няколко страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР