С изключение на креативната част, бих казал, че създаването на

...
С изключение на креативната част, бих казал, че създаването на
Коментари Харесай

Математика и изкуство: какво стои зад фестивала на светлините Lunar

С изключение на изобретателната част, бих споделил, че основаването на 3D мапинг си е точна просвета. Първо дефинираме фасадата, след което вършим сканиране. Генерираме 3D модел на постройката, дефинираме позициите на кулите и на проекторите. След това влизаме в изобретателния развой и сътворяваме историята посредством анимации. Понякога лишава 2-3 седмици, от време на време може и 14 седмици да работим по даден план ".

Това споделя Марин Петков - CEO и арт шеф на MP-Studio, което стои зад фестивала на светлините Lunar. Миналата година той събра над половин милион фенове и тази година още веднъж ще се организира сред 11 и 14 май на разнообразни местоположения в София. Организаторите на фестивала са основали и, с което ще можете да се ориентирате коя е най-близката до вас локация.

 Фестивалът LUNAR още веднъж преобразява София в изложба под намерено небе (програма) Фестивалът LUNAR още веднъж преобразява София в изложба под намерено небе (програма)

Сред акцентите в програмата и тази година ще бъдат познатите здания на Народен спектакъл " Иван Вазов " и Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ". В годината, в която можеше да празнува своята 100-годишнина, фасадата на театъра ще бъде огряна от неговите илюстрации. Фасадата на библиотеката пък ще бъде осветена с анимация, която ще ни накара да погледнем през очите на пчелите.

Освен познатите от предходната година местоположения, уредниците на фестивала тази година прибавят нови. Сред тях е Sofia Ring Mall, чиято фасада ще бъде облята от изкуството на актьора и фотограф Хайнц Куздас, който е снимал най-богатата сбирка от фрагменти на графитите, изрисувани на

Повече за акцентите в програмата, както и какво стои зад 3D мапинга, можете да научите от видеото.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР