С изключение на хуманните Ирландия и Шотландия, повечето западни дипломатически

...
С изключение на хуманните Ирландия и Шотландия, повечето западни дипломатически
Коментари Харесай

Канада е изцяло притежавано дъщерно дружество на Бенямин Нетаняху и компания

С изключение на хуманните Ирландия и Шотландия, множеството западни дипломатически корпуси, в това число баналните дилетанти, които работят по световните въпроси на Канада в Отава и отвън нея, са напълно има дъщерни сдружения на Бенямин Нетаняху и расистка компания.

През четирите седмици, откогато израелският министър-председател стартира цялостното заличаване на Газа, емисарите на Канада – огромни и дребни – бяха заети с ползите на Израел за сметка на канадците, на които претендират да служат вкъщи и в чужбина.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Южна Африка отзовава дипломати от Израел поради войната в Газа Ще ОАЕ ще навредят на Русия с надзор върху износа, с цел да угодят на Съединени американски щати измежду Израел война? Войната на Израел против Хамас: Списък с основни събития, ден 32 Снимки: Еврейски деятели окупират Статуята на свободата, с цел да изискат преустановяване на огъня в Газа завършек на списъка

По-лошо, няколко секрети и ненадейно премълчали чиновници за „ връзки с медиите “ отхвърлиха да отговорят на подробни въпроси по отношение на това дали Канада се е съгласила да изтегли неизразим брой израелски резервисти назад в Израел с канадски военни самолети, с цел да могат, евентуално ще се причислят към геноцида над палестинците, както и към ужаса, преживен от стотици обсадени канадци, които от 7 октомври насам се пробват да избягат от убийствената полуда, поглъщаща Газа.

Очевидното съучастничество на Канада с страна на апартейд, извършваща закононарушения против човечеството, вместо да се грижи за тежките обстоятелства на палестинците – в това число канадци от палестински генезис, като номинирания за Нобелова премия за мир доктор Иззелдин Абуелаиш – зависи от министър-председателя Джъстин Трюдо, който в предсказуем, перформативен акт на празна „ взаимност “ се срещна неотдавна с палестински канадци в Торонто, до момента в който дипломатите от неговия сан на драго сърце изпълняваха заповедите на Израел.

Какво леке ​​и срам.

Преди повече от седмица зададох на дипломатите на Трюдо поредност от въпроси по отношение на вероятността – с изключение на риторичната поддръжка на неговата администрация за израелската машина за ликвидиране – Канада, за сметка на данъкоплатеца, да е превозвала израелски бойци ( резервисти) в Тел Авив като „ вежливост “ към Нетаняху и расистка компания.

Преди да разгадавам по какъв начин също толкоз циничните прислужници на Трюдо дадоха отговор на запитванията ми, поучително е да изложа по-широкия подтекст, който разкрива безспорното раболепство на Канада към потребностите и геноцидните проекти на Израел.

Интересът ми беше разсънен, откакто гледах конференция от 13 октомври, включваща двама канадски дипломати и върховен боен офицер, в която последният призна, че Канада се е съгласила на „ искане от страната Израел посредством световните въпроси Канада “ за „ деяние “ по връщането на към 30 израелски жители от Атина в Тел Авив с два полета на канадски военни самолети.

Интересът ми беше в допълнение жарък, когато вицеадмиралът беше запитан дали завръщащите се израелци са „ резервисти “. Това беше любопитният му отговор: „ Нямам детайлности, информация кои са те. Това беше искане от страната Израел, което получихме посредством Global Affairs Canada. Със сигурност предприехме това. “

Разбира се, послушната Канада „ работи това “.

И въпреки всичко, с други думи, вицеадмиралът сподели: Разбира се, нашите специфични израелски пасажери може да са били или не бойци, само че това не беше нашето решение. Ние просто направихме това, което ни беше казано да създадем, тъй като Израел сподели на Global Affairs Canada какво желае да направи и tout de suite.

В същото време огромна част от пространите медии в Канада разгласиха блестящи профили на израелски канадски резервисти, които към този момент са в Израел или желаят да се „ явят на работа в израелската войска “ и „ излезте и се бийте “.

Уместността, да не приказваме за законността, канадците бързо да се съгласуват с армията на непознато държавно управление, евентуално да осакатяват или убиват канадци в окупираната Газа и Западния бряг, в никакъв случай не е била повдигана или обсъждана от замаяни кореспонденти и редактори, както постоянно, посредством тяхното недвусмислено утвърждение на „ правото на Израел да се пази “, без значение от трънливите етични, морални или правни последствия.

Нарича се „ пресата на заведението “ с основателна и задоволителна причина.

По радостен мотив те се втурнаха да помажат привиден социалист, превърнал вътрешния представител на Либералната партия Джийвс – канадски делегат в Организация на обединените нации, Боб Рей – воин за представянето на исторически необразована замазка, обвиняваща Иран и неговите пълномощници за унищожаването на Газа, което можеше да бъде написано буквално от неговите скъпи, признателни другари в израелската делегация.

Като се има поради непрестанното му търсене на почетно израелско поданство, Рей без подозрение би имал съвсем никакви проблеми със заетите си сътрудници от Global Affairs Canada, които крещят: „ Да, да, сър! “ когато Израел пристигна с молба за помощ, с цел да прибере своите „ жители “ вкъщи, преди да откарат на безвредно място травматизирани канадци, блокирани в разрушените остатъци на дистопичния пъкъл, прочут като Газа.

И по този начин Канада разреши ли на израелски бойци (резервисти) да се причислят към „ войната “ против Газа?

Ето късия, внимателен писмен отговор, който получих четири дни по-късно от представителя на Канада по световните въпроси Пиер Кугуен: „ По искане на Израел полети с подкрепено тръгване сред Тел Авив и Атина транспортираха 36 израелски жители назад до Израел, в това число хирург и дипломати. … Никой не е бил категорично резервист или боен личен състав. “

Моля, обърнете внимание на потреблението на думата невестулка от Кугуен: „ категорично “, което надалеч не е твърдо отказване, макар че различен представител на Global Affairs ми сподели: „ Сигурен съм, че знаем кои са те [израелците] са. ”

Превод: Глобалните въпроси на Канада не попитаха, нито се интересуваха дали 36-те „ израелски жители “, които отлетя назад в Тел Авив, са бойци и, за благополучие, не споделиха.

Помолих Канада по световните въпроси да удостовери или отхвърли, че в действителност е приела политика „ не питай, не казвай “ по отношение на репатрирането на израелски „ резервисти “.

Няма отговор.

Имаше куп други неприятни въпроси, на които Global Affairs Canada отхвърли да отговори, отговори, които биха хвърлили ясна и нужна светлина върху този абсурден бизнес.

Коя организация или отдел на израелското държавно управление насочи настояването?

Няма отговор.

Към кого беше ориентирана първичната поръчка в Global Affairs Canada?

Няма отговор.

Кога е направена поръчката?

Няма отговор.

Какво беше точното естество на израелското искане?

Няма отговор.

Кой от Global Affairs Canada се съгласи с израелското искане?

Няма отговор.

Защо държавното управление на Канада – посредством Global Affairs Canada – се съгласи с настояването на Израел да върне своите жители назад в Тел Авив?

Няма отговор.

Колко струваше репатрирането на десетки израелски жители?

Няма отговор.

Защо беше отговорност на Канада, а не на Израел, да репатрира своите „ жители “?

Няма отговор.

Колко други пъти от началото на октомври Отава е получавала и се съгласявала с претенции от Израел за репатриране на свои „ жители “ за сметка на канадските данъкоплатци?

Няма отговор.

Ако е по този начин, какъв брой други израелски „ жители “ са били репатрирани в Израел посредством канадски боен аероплан?

Няма отговор.

Кои бяха тези израелци – резервисти или не?

Няма отговор.

Ако Канада е репатрирала израелски резервисти в Израел, употребявайки канадски запаси, за какво канадското държавно управление – посредством Global Affairs Canada – се съгласи и повярва, че това е вярното нещо?

Няма отговор.

В опит да накарам канадските дипломати да изпълнят отговорностите и отговорността си като „ държавни чиновници “ и откровено да извърнат внимание на сериозна тематика, предизвикваща сериозна угриженост за голям брой палестински канадци и многочислените им съдружници, се пробвах да се свържа с Анабел Линдблад, шеф по връзки с медиите и ръководство на проблеми в Global Affairs Canada, няколко пъти безуспешно.

Линдблад – сходно на отдела, външния министър и министър-председателя, за които работи – явно избира да задоволи настояванията на гранясалия режим на Нетаняху пред занимателните въпроси, заложени от името на опустошените палестински канадци.

Какво леке ​​и срам.

Един от неотложните въпроси, които Линдблад остави, за позор, без отговор, беше дали Канада по световните въпроси е подготвена да даде на доктор Изелдин Абуелаиш – знаменит хуманитарист и палестински канадец – същата вежливост и да уреди сейфа му пътува до Газа, с цел да утеши своята натъртена и окървавена 65-годишна сестра Юсра и оживелите членове на фамилията му – 21 от които бяха изтрити предходната седмица от Израел, когато атакува бежанския лагер Джабалия.

Това не е първият път, когато Абуелаиш би трябвало да скърби за шокиращата загуба на близки – жертви на всички израелски обстрели. През 2009 година три от дъщерите му и една племенница бяха обезглавени, когато два танкови снаряда унищожиха дома му в Газа.

Абуелаиш откри, че неговите обичани и приключени племенници и други родственици са били убити неотложно или задушени до гибел, когато избавител отговори на мобилния телефон на сестра му и разказа напразни опити да ги извади от руините на дом където се бяха събрали да се молят за избавление и да чакат неизбежното.

„ Ще се върна, когато има преустановяване на огъня, тъй като би трябвало “,  ми сподели Абуелаиш в изявление. „ Трябва да бъда със фамилията си в Газа, тъй като всеки палестинец е моето семейство. “

Абуелаиш не беше измежду палестинските канадци, които Трюдо избра да чуе в Торонто в края на предишния месец в една от тези хореографирани сесии за „ слушане “, което, допускам, означаваше да съобщи кухото усещане, че техният геноцид- субсидиращата страна се интересува от ориста на палестинците в Канада и Газа – като в същото време се опълчва на неотложно преустановяване на огъня.

Абуелаиш си спомня, както и аз, когато Трюдо излъга него и канадците, че поддържа самодейност, наречена „ Излекувайте 100 деца “, с цел да изпрати 100 палестински деца – засегнати по тялото и мозъка – в Канада, където лекари, медицински сестри и лечебните заведения бяха непринудено да ремонтират почтени, които се нуждаят от ремонт.

Вместо това Абуелаиш одобри покана от комисия на белгийския федерален парламент да се появи тази седмица, с цел да показа своите наситени с тъга мисли за разгръщащия се геноцид и по какъв начин да го спре.

Междувременно Трюдо и неговите дипломати ще продължат да успокояват, прикриват и пазят Нетаняху и расистката компания.

Какво леке ​​и срам.

Възгледите, изразени в тази публикация, са лични на създателя и не отразяват безусловно публицистичната позиция на Al Jazeera.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР