С изграждането на този и другите участъци ще се постигне

...
С изграждането на този и другите участъци ще се постигне
Коментари Харесай

Бойко Борисов Яхна Джипа И Събра Погледите На Цяла България! Хит Видео!

" С построяването на този и другите сектори ще се реализира понижаване на времето за пътешестване сред София и Пловдив до 1 час и 10 минути ", даде обещание министър председателят.

Също по този начин, по думите му, ще се сътвори опция напредването на хората от крайградските зони към София и назад да се поеме от жп превоз в тясна връзка с градския превоз, главно метрото. Това ще даде комфортна опция на над 3000 индивида от Елин Пелин, Казичене, Искър и други, които всекидневно пътуват с колите си към София.

Транспортният министър Росен Желязков пък добави, че влаковете ще се движат със скорост от 160 до 200 км/ч.

" Това е планувано и за съществуващи прави като Пловдив - Бургас. Трябва да се има поради, че всеки 10 км/ч над 160 км/ч оскъпяват с 10% разноските. От София, като се стартира, през " Подуяне ", " Казичене ", в Елин Пелин, Костенец - нови гари се вършат. В Пазарджик е нова гарата, в Пловдив ", добави Желязков.

Това си е жп автомагистрала, отговори му Борисов.

При осъществяването на плана ще бъдат реконструирани 6 броя мостове, ще се отстранен прелези и на тяхно място ще се построят 17 броя нови надлези и подлези. В 6 гари ще се модернизират пероните за улеснен достъп на жителите и лицата с понижена пъргавина. Проектът се финансира по Механизма за Свързана Европа и е на обща стойност 133 млн. лева, от които 113 млн. лева безплатна помощ от Европейски Съюз и 20 млн. лева национално съфинансиране.

В строителството на трасето са ангажирани 6-7000 души, стана ясно от думите на транспортния министър Росен Желязков. В този програмен интервал се работи по рехабилитацията на 30 жп гари.

Министър-председателят инспектира и жп правата Пазарджик - Пловдив и положението на новата гара в града. След това отпътува за Пловдив със особено готова влакова комбинация, като застана персонално на командното табло на локомотива. При пътуването той следи положението на трасето до Пловдив на специфични екрани.

От видеозаписа, качен в формалния профил на премиера във Facebook, се чува следният диалог:

- Кой ще кара влака? - обръща се Борисов към машиниста.

- Аз ще го карам, в случай че желаете вие.

- Не, не, аз нямам брошура за трен. Влади, какъв брой влака ще купим? - е идващият въпрос на премиера към финансовия министър.

- Рано е да се каже, дава отговор му Горанов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР