С изграждането на съвременни системи за управление и сигурност по

...
С изграждането на съвременни системи за управление и сигурност по
Коментари Харесай

Георги Тодоров: Инвестираме 185 млн. за повече безопасност по жп линията Пловдив - Бургас

С построяването на модерни системи за ръководство и сигурност по жп линията от Пловдив до Бургас доста покачваме сигурността на жп транспортите в сектора. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров, който посети Центъра за ръководство на жп трафика в Пловдив, оповестиха от ведомството. Той се срещна на място с осъществяването на плана за създаване на системи за сигнализация и телекомуникации сред Пловдив и Бургас, който започва в края на юни т.г., а общата инвестиция е в размер 185 млн. лв..

В диспечерския център генералният шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски показа на министър Тодоров по какъв начин работят аналогични системи, функциониращи в сектора Пловдив-Свиленград. „ От тук, от едно работно място се ръководят всички 12 жп гари от Пловдив до Свиленград “, изясни Папукчийски.
 Пак случай с трен, поради скочил на релсите човек Пак случай с трен, поради скочил на релсите човек
Пореден случай с трен на БДЖ е станал малко след 9:00 часа. Този път става въпрос за случай на влизане в Стамболийски в посока Пловди...

В рамките на плана целият сектор от Пловдив до Бургас ще бъде оборудван с Европейска система за ръководство на влаковото придвижване, която включва система за влаков надзор и радио-комуникационна система за предаване на глас и данни сред влака и жп гарите. „ С въвеждането на интелигентните транспортни системи ограничаваме вероятността за прекосяване на влака „ на алено “ или превишаване на допустимата скорост. Очаква се и понижаване на повредите на влаковете, които стават съществена причина за доста от закъсненията “, съобщи още Красимир Папукчийски.

Европейската система за ръководство на влаковото придвижване е съвместима за целия Европейски съюз, което подсигурява реализирането на интернационалните железопътни транспорти по европейските коридори и либерализация на железопътния транспортен пазар в Европа. Същото съоръжение ще бъде построено във всички сектори от жп мрежата, които поетапно се обновяват.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР