С изграждането на съвременни системи за управление и сигурност по

...
С изграждането на съвременни системи за управление и сигурност по
Коментари Харесай

Интелигентни транспортни системи правят пътуването с влак по...

С построяването на модерни системи за ръководство и сигурност по жп линията от Пловдив до Бургас доста ще се увеличи сигурността на жп транспортите в сектора. Дейностите са част от план за цялостна рационализация на направлението, като задачата е до края на 2023 година влаковете да се движат със скорост до 160 км/ч по актуализирано и несъмнено трасе.



В рамките на плана целият сектор ще бъде оборудван с Европейска система за ръководство на влаковото придвижване, която включва система за влаков надзор и радио-комуникационна система за предаване на глас и данни сред влака и жп гарите. Инвестицията по линия на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 е в размер на 185 млн. лв., а дейностите се чака да приключат до октомври 2023 година

С въвеждането на интелигентните транспортни системи се лимитира вероятността за прекосяване на влака „ на червен светофар “ или превишаване на допустимата скорост. Очаква се и понижаване на повредите на влаковете, които са съществена причина за доста от закъсненията.



Европейската система за ръководство на влаковото придвижване е съвместима за целия Съюз, което подсигурява реализирането на интернационалните железопътни транспорти по европейските коридори и либерализация на железопътния транспортен пазар в Европа. У нас аналогични системи към този момент действат по направленията от Пловдив до турска граница и от Септември до Пловдив. Същото съоръжение ще бъде построено във всички сектори от жп мрежата, които поетапно се обновяват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР