С историческа възстановка и с шествие в Русе утре ще

...
С историческа възстановка и с шествие в Русе утре ще
Коментари Харесай

Русе отбелязва 140 години от Освобождението си с историческа възстановка

С историческа възстановка и с шествие в Русе на следващия ден ще бъдат маркирани 140 години от Освобождението на града. Това оповестиха от общинската администрация.

Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия ще отслужат в 9,30 часа панихида в храма "Света Троица ". Час по-късно на площада пред църквата ще се състои възстановка на посрещането на съветските войски - отпред с военачалник Тотлебен, в която ще вземат участие членове на националното сдружение "Традиция " от Русе, София, Шумен, Велико Търново, Трявна, Плевен, Габрово. Съдействие оказва и клубът по конен спорт "Истър ".

Програмата включва шествие, предвождано от Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Маршрутът е от църквата "Света Троица " по ул. "Петко Д. Петков " до Пантеона на Възрожденците, където в 12.00 часа ще се състои тържествена гала по поднасяне на венци и цветя. В програмата ще се включат детско-девическият хор "Дунавски талази " и Женска вокална група при Възрожденско читалище "Зора " с началник Вили Икономов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР