С хляб и сол, песни и танци ще бъде посрещнат

...
С хляб и сол, песни и танци ще бъде посрещнат
Коментари Харесай

Посрещат новия видински владика в Монтана с духова музика и родопска песен

С самун и сол, песни и танци ще бъде посрещнат новия видински митрополит Даниил в северозападната си епархия в събота. Първата спирка на духовния овчар на православните християни в областите Монтана и Видин ще бъде в черквата в монтанското село Сумер. След това Негово Високопреосвещенство ще дойде в регионалния град Монтана, където ще го чакат миряни и ще гърми духова музика.

Местната администрация и жителите ще посрещнат владиката с самун, сол и здравец, а фолклорни обединения, ще поздравят новия митрополит в Северозапада с родопска и северняшка национални песни и танцови осъществявания. Митрополит Даниил ще бъде поздравен от регионалния шеф Росен Белчев и кмета на Монтана Златко Живков, който ще му подари тъкано пано с чипровски претекстове.

След одобрение на Видинския епископ към миряните духовници, общинари и жители ще влязат за работа в черквата „ Св. Св. Кирил и Методий ” в Монтана. В ранния следобяд митрополит Даниил ще отпътува за седалището си във Видин, където също го чака публично посрещане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР