С химните на Република България и на Европейския съюз започна

...
С химните на Република България и на Европейския съюз започна
Коментари Харесай

Депутатите отсвириха зеления сертификат, обсъждат ковид мерките

С химните на Република България и на Европейския съюз стартира новата сесия на 47-о Народно заседание. В началото на съвещанието системата регистрира 205 народни представители в пленарната зала и двама вземат участие отдалечено, съобщи Българска телеграфна агенция.

От програмата за тази седмица отпадна разискването на предлагането на " Демократична България " за въвеждане на зелен документ за достъп до постройките на Народното събрание. Днес на Председателски съвет беше решено точката да отпадне от програмата заради нужда от корекции, заяви ръководителят на Народното събрание Никола Минчев при започване на съвещанието. Той изясни, че проекторешението първо ще бъде прегледано от непрекъснатите комисии и по-късно ще бъде импортирано в пленарната зала.

Депутатите обаче не престават разискването на предлагането за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на въведените на територията на Република България противоепидемични ограничения против COVID-19. Дискусията по предлагането на партия " Възраждане " стартира на последното пленарно съвещание преди коледните и новогодишните празници и беше обновена през днешния ден.

Преди това депутатите избраха Стефан Апостолов за секретар на 47-о Народно заседание по предложение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Със същото решение от поста беше освободен Стефан Шилев.

Народните представители направиха и промени в състава на непрекъснати парламентарни комисии.

Беше решено в четвъртък Народното събрание да изслуша министъра на енергетиката по отношение на забавянето на построяването на интерконектора България-Гърция. След това същия ден е планувано чуване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков по отношение на постъпилите сигнали в Министерство на вътрешните работи, предоставените инспекции и резултатите от тях, свързани с установяването на нарушавания при разкриването на преносими изборни секции за изборите за народни представители, извършени на 11 юли м.г. и изборите за президент и вицепрезидент, и за народни представители, извършени на 14 ноември 2021 година

В петък от 9.00 часа е очакван блицконтрол на министър-председателя и вицепремиерите по настоящи въпроси от народните представители, а от 11.00 часа - постоянен парламентарен надзор с присъединяване и на министрите от кабинета.

От опозицията разкритикуваха оферти дневен ред. Тази седмица отново ще се занимаваме с разбори, разяснява Тома Биков, визирайки чуването на вътрешния министър. Промяната победи и чакаме тук да предложите нещо, разяснява Биков. По думите му обаче, ръководещите са предложили " едно нищо ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР