С горепосоченото дело се повдигат оплаквания за нарушения на чл.

...
С горепосоченото дело се повдигат оплаквания за нарушения на чл.
Коментари Харесай

Правителството одобри изплащането на 5 500 евро обезщетение след споразумение по дело пред ЕСПЧ

С горепосоченото дело се повдигат недоволства за нарушавания на член 6, член 8, член 13 и член 1 от Протокол 1 към Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи (,,Конвенцията “).

Жалбоподателят твърди, че отстраняването му от служба като ръководител на Военно-апелативния съд през 2014 година за неустановен период и без никакво заплащане не е прегледано от самостоятелен и неутрален съд, който да се произнесе с стимулирано решение, както и че то съставлява непропорционална интервенция в правото му на персонален и професионален живот и в правото му на благосъстоятелност. Той твърди още, че не е разполагал с съответно вътрешноправно средство за отбрана от тази интервенция.

В светлината на константната процедура на Европейски съд по правата на човека спомага на страните да реализират приятелско съглашение, в случай че българското държавно управление се съгласи да заплати на жалбоподателя обезщетение в размер на 5 500 евро за претърпените от него неимуществени вреди, разноски и разходи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР