С голямо мнозинство бяха приети законопроектите, които се отнасят за

...
С голямо мнозинство бяха приети законопроектите, които се отнасят за
Коментари Харесай

Вигенин: Няма да стигне времето да бъдат приети на второ четене законопроектите за контрол на главния прокурор

" С огромно болшинство бяха признати законопроектите, които се отнасят за отговорността и следствие на основния прокурор. Няма да стигне времето на този парламент, с цел да бъдат гласувани на второ четене, защото процедурата планува да бъдат систематизирани в общ законопроект от комисията, след което да се разгласи в зала и тогава стартират да текат периодите сред първо и второ четене ", сподели в " Още от деня " Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народно събрание от Българска социалистическа партия.

Вигенин изрази оптимизъм, че има схващане за потребността от правосъдната промяна, както и схващане, че би трябвало да има надзор над активността на основния прокурор.

От Българска социалистическа партия упорстват за разглеждане от този парламент на Кодекса на труда, тъй като той е минал на първо четене съвсем без гласове " срещу " и " въздържал се ".

" Ето това е хитруването и лъжите на десницата, в това число на ГЕРБ като първа политическа мощ, тъй като по тяхно предложение влезе като първа точка за през днешния ден, след което ръководителят на групата на ГЕРБ показа напълно друг дневен ред, съгласно който нямаше към този момент КТ, а това е значимо, тъй като става въпрос за 850 лева минимална заплата - това е същността на този план ", съобщи Вигенин.

И акцентира, че през днешния ден е било признато предлагането на Българска социалистическа партия за безвъзмездни учебници от 1 до 12 клас без гласове " срещу " и " въздържал се ". Защо това може, а минималната заплата не може, попита заместник-председателят на Народно събрание.

Вигенин беше безапелационен, че политическото гласоподаване за контрола на основния прокурор през днешния ден е посочило ясно, къде е тяхното място.

" Вярвам, че това е първа доста значима стъпка. Основните политически обединения, които ще бъдат и в идващото Народно заседание, да реализират единодушие по тези тематики ", акцентира Кристиан Вигенин.

Той разяснява връзките на Българска социалистическа партия с президента Румен Радев с думите: " Ние работим в разнообразни орбити, аз не мисля, че тук има тематика за някакво опълчване ".

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР